Тернопільські рятувальники радять дотримуватись елементарних правил безпеки

Новорічно-різдвяні свята - улюблена пора багатьох дітей та дорослих. Щоб зимові свята залишили приємні спогади рятувальники радять дотримуватись елементарних правил безпеки.

Ялинку потрібно встановлювати якнайдалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню (камінів, газових плит тощо), щоб вберегти її від вогню, а оселю від пожежі. Ялинку не можна прикрашати свічками й бенгальськими вогнями, особливо в поєднанні з ватяним «снігом» і паперовими іграшками. Якщо ви вирішили встановити штучну ялинку, то потрібно віддавати перевагу моделі, з незаймистих матеріалів.

Особливу увагу слід приділити правилам електробезпеки. Не можна використовувати несправні й не сертифіковані світлові гірлянди. Підключення гірлянд до електромережі повинне виконуватися тільки за допомогою стандартних з’єднань. Пам'ятайте, що не можна перевантажувати електромережу.

Що стосується побутових піротехнічних виробів – феєрверків, петард, салютів, то, перед усім, потрібно пам’ятати про заборону використання піротехнічних засобів (феєрверків) на території м. Тернополя, до моменту завершення антитерористичної операції. Це означає, що така заборона діятиме також у період Новорічно-Різдвяних свят. Також важливо знати, що неправильне поводження піротехнікою може спричинити пожежу або завдати шкоди здоров`ю.

Забороняється:

- використовувати побутові піротехнічні вироби, які створюють ефекти на висоті або шумові ефекти, ближче 100 метрів від лікарень, церков, шкіл і житлових будинків;

- кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів, запускати феєрверки з дахів будинків;

- користуватися побутовими піротехнічними виробами в нетверезому стані;

- носити піротехнічні вироби у кишенях;

- спалювати їх у багатті;

- розбирати вироби та піддавати їх механічним впливам;

- прикурювати, використовуючи піротехніку.

Особливо обережним потрібно бути батькам, адже саме від них залежить життя та здоров’я їхніх дітей. Батькам слід ретельно роз’яснювати дітям про небезпеку, яку несуть піротехнічні вироби. Забороняється залишати бенгальські вогні, петарди та феєрверки у доступних для дітей місцях.

Управління ДСНС України у Тернопільській області наголошує – дотримання елементарних правил безпеки зробить зимові свята дійсно щасливили та радісними.

Джерело: www.ternopil.mns.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео