У педагогічному університеті підвели підсумки спортивного року

2015 рік у фізкультурно-спортивному житті Тернопільського педагогічного університету ім. В. Гнатюка був напруженим і плідним. Традиційно діяли різноманітні спортивні секції, на високому методичному рівні проводилися заняття з фізичного виховання, вповні використовувалася солідна матеріальна база університету, де проводилися змагання різного рівня.

Висококваліфіковані спортивні кадри краю гартувалися на факультеті фізичного виховання, багато зусиль для формування і розвитку фізичної культури студентів всіх спеціальностей доклала кафедра фізичного виховання. Багаті спортивні традиції нашого вишу з року в рік передаються молоді, і це дає вагомі плоди.

Цьогоріч ТНПУ ім.В.Гнатюка посів шосте місце серед 24 команд за результатами змагань ХІІ літньої Універсіади України серед педагогічних закладів вищої освіти, які мають інститут (факультет) фізичного виховання і спорту. Серед всіх закладів вищої освіти України (128 команд) університет здобув  17 місце.

Наші студенти гідно відстоюють спортивну честь університету, області, краю та України на змаганнях, щедро поповнюючи скарбничку перемог як в особистому, так і в командному заліках. 

Аспірант Підручний Дмитро  -  член національної збірної України з біатлону на етапі кубку світу з біатлону (січень 2015 р.) у змішаній естафеті виборов бронзову медаль, а на чемпіонаті Європи у лютому 2015 року в естафетній гонці - срібну медаль. 

Студент третього курсу факультету фізичного виховання Адамішин Віталій посів друге місце на чемпіонаті світу з панкратіону (Анталія, Туреччина) і перше місце з панкратіону на чемпіонаті України. 

Солтан Наталія на  чемпіонаті Європи серед молоді у бігу на 3000 м з перешкодами посіла 11 місце, на чемпіонаті Європи з кросу – 22 місце. 

Крук Сергій на чемпіонаті Європи серед молоді у стрибках у довжину посів 2 місце, на командному чемпіонаті України – 1 місце.

Третьокурсник Гуменюк Михайло посів перше місце у чемпіонаті України з важкої атлетики серед молоді до 23 років. 

Університетська жіноча гандбольна команда бере участь у чемпіонаті України серед команд вищої ліги. У сезоні 2014-2015 року команда брала участь у чемпіонаті України серед команд суперліги і посіла сьоме місце. 

Срібними призерами Чемпіонату України серед чоловічих команд вищої ліги стала волейбольна команда університету. 

У Чемпіонаті України з футболу бронзовими призерами стала чоловіча футбольна команда університету. 

Футбольна команда ФК «Тернопіль-Педуніверситет», 90 % якої складають студенти та випускники нашого вишу, бере участь у першій професійній футбольній лізі України. 

Підгрушний Андрій – член юнацької збірної команди України з біатлону. На чемпіонаті України серед юнаків у лютому здобув золоту медаль в спринті та бронзову медаль а естафетній гонці. 

Чемпіонами України серед юніорів у вересні 2015 року стали першокурсники Карюк Іван і Більчак Оксана. 

На Чемпіонаті України з літнього біатлону Дячук Наталія  виборола бронзову медаль, Анастасія Года стала першою на Чемпіонат України з велоспорту, у перегонах "кейрінг" завоювала "бронзу". 

Університет тісно співпрацює з Тернопільським відділенням Національного Олімпійського комітету України, впроваджуючи нові форми роботи з молоддю: проведено семінар "Олімпійський рух на теренах Західної України – минуле та сьогодення", сплави Дністром, підкорення Карпатських вершин тощо.

Традиційно користуються популярністю студентська першість з легкої атлетики, першість факультетів, змагання між гуртожитками, спартакіада першокурсника, Кубок ректора з футболу, змагання з настільного тенісу, бадмінтону тощо. Показово, що змагаються не лише студенти, а й викладачі та ветерани університету, власним прикладом стверджуючи здоровий спосіб життя, наполегливість та волю до боротьби і перемоги.

Днями відбулося підсумкове засідання Федерації легкої атлетики Тернопільської області, під час якого вшановували кращих легкоатлетів та тренерів за підсумками виступів у 2015 році. Майже в усіх номінаціях були представлені студенти, випускники та тренери ТНПУ ім.В.Гнатюка.

На порозі Нового, 2016 року, щиро дякуємо усім, хто вписав своє ім'я в історію спортивної слави Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка. Бажаємо колективу університету міного здоров'я і наснаги до нових перемог! 

Прес-служба ТНПУ ім. В.Гнатюка

 

Вибір читачів за тиждень

Відео