Депутат із поліцейським на Тернопільщині з’ясовували, хто більший патріот

Депутат Монастириської районної ради Василь Меуш ввечері 27 грудня побився із поліцейським Романом Стасівим, своїм однокласником.

- Оскільки депутат сам озвучив своє прізвище і розповів про конфлікт у соціальних мережах, я можу його називати, - каже т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. – Не вся інформація, яку він озвучив, підтвердилася.

Хоча депутат опинився у відділенні травматології зі струсом мозку, правоохоронець, який у той час не був при виконанні своїх обов’язків, стверджує, що нікого не бив.

- Конфлікт побутовий, - каже Олександр Богомол. – У нас дійсно працює Роман Стасів. Сержант зараз перебуває у відпустці після перебування у зоні АТО. Має таке право. Тож він не був при виконанні. Якраз святкував день народження.

Інцидент стався у селі Бариш Бучацького району, поруч із місцевим кафе.

- Свідки стверджують, що депутат був напідпитку, коли прийшов, і почав погрожувати відпочиваючим у кафе, - додає правоохоронець. - Чоловіки зчепилися, почали з’ясовувати, хто з них більше зробив для держави, хто і де був під час Євромайдану тощо. Конфлікт вирішувати пішли на вулицю.

Принагідно Олександр Богомол спростував розповсюджену депутатом у місцевих ЗМІ інформацію, що поліцейські довго їхали на виклик у Бариш.

- У райвідділ повідомлення про подію надійшло о 22.20, о 22.55 оперативна група уже була на місці події, – зазначає пан Богомол. – Наші працівники стверджують, що з райцентру Бучач до села треба їхати 20-25 хвилин.

З приводу бійки відкрили кримінальне провадження за ч. 125 ККУ – «завдання умисних легких тілесних ушкоджень». Олександр Богомол обіцяє, що розслідування буде об’єктивним і неупередженим.

До слова, обоє «фігурантів» відмовилися пройти медобстеження на вміст алкоголю в крові. Утім, це не допоможе їм уникнути покарання, якщо слідчі доведуть їхню провину.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео