Правоохоронці просять допомогти розкрити вбивство жінки-таксиста

- Таксистка сама підібрала пасажирів, адже замовлення за тим маршрутом диспетчери таксофірми не приймали, - каже т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

Слідчі з’ясували, що у п’ятницю, 25 грудня, о 18.20 жінка-водій підібрала трьох пасажирів, яких мала відвезти у Підволочиськ. Дорогою, поруч із райцентром, близько 19.30, вони напали на неї. Жінці вдалося вирватися і втекти, на це свідчить бруд на її одязі. Після удару ножем у шию жінка змогла сісти у своє авто і від’їхати. На дорозі її, закривавлену, помітили перехожі і викликали швидку. Постраждалу відразу прооперували. Вона прожила ще майже добу, але увечері наступного дня померла.

З авто вкрали доказ вини

36-річна жінка працювала водієм таксі в одній із тернопільських фірм. Що саме сталося в дорозі, невідомо, адже таксистка через травми не встигла нічого розповісти, кажуть правоохоронці. До того ж, з авто вкрали відеореєстратор, завдяки якому можна було б зрозуміти, що там відбувалося.

- Пасажири завдали таксистці проникаюче ножове поранення в ділянці шиї, - уточнює пан Богомол. - Лікарі боролися за її життя, терміново прооперували. Вранці вона прийшла до тями, але надвечір померла. Під час поїздки вона повідомляла товаришам, що везе трьох п’яних, не дуже адекватних. Очевидно, підозрювала, відчувала біду.

Жінка – зі Збаража, незаміжня, дітей не мала. Проживала у громадянському шлюбі.

Убивцям загрожує довічне ув’язнення

На роботу у пізню пору таксистка виїхала із власної ініціативи. Фірма «549», у якій працювала, не регулює графік роботи водіїв, а лише дає їм авто в оренду і надає диспетчерські послуги, уточнив заступник начальника-начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції в області Казимир Попіль.

- Ми обов’язково розшукаємо цих злочинців, адже у нас є доволі багато інформації, - продовжує Олександр Богомол. – Принагідно прошу відгукнутися усіх можливих свідків трагедії. Ми вислухаємо всіх, хто може допомогти слідству. Корисною буде будь-яка інформація про вбивство, обставини, які могли б допомогти розслідуванню чи встановленню осіб злочинців. Інформація може бути анонімною.

До речі, напад із метою зґвалтування правоохоронці наразі відкидають, адже жодних слідів домагань на тілі жінки не виявили. Тож за фактом розпочали кримінальне провадження за статтею: «умисне убивство групою осіб». Якщо провину доведуть, убивцям загрожує від 15 років тюрми до довічного ув’язнення.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео