Тернопільський викладач розповів про військові будні

Нещодавно доцент кафедри онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Мирослав Домбрович перебував у Тернополі у черговій відпустці. З червня цього року Мирослав Іванович проходить службу в Збройних силах України як офіцер медичної служби.

«Півроку тому був мобілізований до українського війська. Від початку служби перебуваю в Красноармійську Донецької області в шістдесят шостому військовому мобільному госпіталі, де надаю медичну допомогу пораненим солдатам. Це відділення підсилення медичних підрозділів, до складу яких входять переважно хірурги, травматологи, анестезіологи. Ми є госпіталем другого рівня надання медичної допомоги з елементами спеціалізованої допомоги.

Звичайно, що спершу було трохи страшно, але зараз розумію, що моя місія на сході України є вкрай важливою і потрібною, адже рятую людські життя. Хочу сказати, що першу допомогу поранені отримують в медпунктах батальйону. Потім їх привозять до нас, де ми робимо все можливе, зокрема зупиняємо кровотечу, оперуємо. Якщо ж потрібно надати кваліфікованішу допомогу, то займаємося евакуацією до Дніпропетровська. Все залежить від складності поранення», – зазначив Мирослав Домбрович.

Він також додав, що в їхньому колективі панує цілковите взаєморозуміння і доброзичливість. Це допомагає краще справлятися зі своїми обов’язками.

«У червні-серпні цього року до нас надходило багато поранених. У вересні-жовтні під час перемир’я було спокійніше, а зараз знову загострення на фронті, відповідно зростає і кількість поранених, - каже медик. - Окрім Красноармійська, наші групи підсилення є в місцевих лікарнях Курахово, Селідове. Ми час від часу виїжджаємо туди для надання допомоги пораненим. Приємно відчувати підтримку і турботу колег з ТДМУ. Часто до нас телефонує заступник декана медичного факультету Галина Крицька, неодноразово з гуманітарною допомогою приїжджала доцент кафедри дитячих хвороб Тамара Воронцова. Дякую усім за підтримку».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського

 

Вибір читачів за тиждень

Відео