У поліції Тернопільщини підбили підсумки перших 50 днів роботи

Понад 200 молодих людей пройшли усі етапи конкурсних випробувань у патрульну поліцію Тернополя і Тернопільського району.

Про це, а також реформу, що триває у правоохоронних органах, сьогодні, 28 грудня, повідомив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

У патрульну службу пройшли 83 жінки

Процес відбору кандидатів у патрульну поліцію обласного центру завершився. Конкурсний відбір пройшли понад дві сотні кандидатів: 70% – чоловіки (171 особа), решта – жінки (83 особи).

- Серед претендентів є 21 діючий працівник органів внутрішніх справ, - уточнює пан Богомол. - Сподіваємося, що ці люди будуть добре підготовленими і допоможуть нам у належній охороні громадського порядку обласного центру

Нагадаємо, протягом трьох днів у Тернополі працювали вісім комісій із психологів, громадських активістів і представників Департаментів патрульної поліції Львова, Одеси і Києва. Фахівці оцінювали рівень мотивації, морально-психологічні й особистісні якості кандидатів. Усі, хто витримав випробування, тепер освоюватимуть ази служби у Львові.

- Першу групу уже сформували, - додав Олександр Богомол. – Вони почнуть виконувати свої службові обов’язки у лютому наступного року.

30-40 колишніх міліціонерів отримали відмову

Розповів Олександр Богомол і про реформування органів внутрішніх справ Тернопільщини, яке триває уже 50 днів.

- Реформування поліції триває. З початку цього процесу відбулися суттєві зміни і в структурі правоохоронного відомства краю. Були ліквідовані Державтоінспекція, спецпідрозділ «Грифон», а також спецприймальник. Замість МРЕВ створили Сервісний центр, - розповів шеф поліції. - Відбулося скорочення і серед особового складу органів та підрозділів внутрішніх справ краю.

Скажімо, із підрозділу кіберполіції переатестацію пройшли лише 3 працівники. Також троє співробітників залишилися на своїх посадах у відділі боротьби з розповсюдженням наркотиків. Якщо більшість колишніх правоохоронців звільнилися самі, то 30-40 чоловік отримали відмову через певні обставини. У такий спосіб поліція очищує свої ряди.

До речі, зміни є також у підпорядкуванні окремих підрозділів поліції. Так, ряд служб, які займаються боротьбою зі злочинністю на теренах Тернопілля, тепер безпосередньо підпорядковуються центральному апарату МВС. Зокрема, Сервісний центр (колишній МРЕВ – прим.). На думку керівництва МВС, це унеможливить застосування корупційних схем.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Сьогодні кількість працівників поліції становить 2418 осіб. За результатами скорочення, з ОВС звільнили понад 200 людей.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео