У Тернополі змагалися з фігурного водіння велосипеда (відео)

Змагання з фігурного водіння велосипеда проводять вже другий рік поспіль для гуртківців обласного центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій.

СЕРГІЙ БРИЧКО, методист обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту  та екскурсій учнівської молоді: «Це основи велосипедного туризму. Зараз ми культивуємо велосипедний туризм в нашому центрі. І безумовно зараз багато зацікавлених. У велотуризмі наші велосипедисти у мандрівках своїх не завжди їздять по дорогах, шосейках. Вони в більшості їздять якраз по пересіченій місцевості, і там різні перешкоди, які треба подолати…».

Учасники змагань з фігурного веловодіння демонстрували свої вміння та техніку як індивідуальну, так і командну. Журі визначило переможців у кожній віковій категорії.

СЕРГІЙ БРИЧКО, методист обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту  та екскурсій учнівської молоді: «Діти у нас трьох вікових груп. В  нас діти молодшої групи: це 5 – 6 класи, діти середнього віку: 7 – 8 класи, і діти старших класів: 9–11 класи».

Під час змагань діти проходили кілька ускладнених дистанцій.

СОФІЯ ОСАДКО, учасниця змагань: «Водіння велосипеда з різними перешкодами: вісімка, ущелина, ворота, змійка, колія і стоп лінія».

Софійка розповідає, до змагань готувалася. Пригадує, в дитинстві не раз падала з велосипеда, але тепер впевненості та вмінь їй не бракує.

Не полінувалася встати вранці у перший день канікул, аби покататися на велосипеді, й інша учасниця змагань. Діана зізнається: протягом року наполегливо тренувалася, щоб вибороти призове місце.

ДІАНА ГЕВКО, учасниця змагання: «В парку тренувалася. Брала велосипед і каталася, і пробувала вісімку, і такі самі ми з тренером робили».

Організатори хочуть такі змагання зробити більш масовими та традиційними. В планах на майбутнє – проведення відкритих чемпіонатів.

Джерело: intb.te.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео