Студенти тернопільського вишу мають оновлений медпункт

Напередодні новорічно-різдвяних свят в капітально відремонтованих приміщеннях продовжив свою роботу медпункт Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, розташований в гуртожитку №1 на вулиці Живова. Проходити медогляди студенти тепер можуть в комфортних кабінетах.

Особливо це зручно для тих, хто живе в гуртожитках, адже не потрібно йти до міської поліклініки на обстеження, можна отримати консультацію лікаря на місці. Отримати допомогу тут можуть всі студенти і викладачі ТДМУ без винятку.

Завдяки впровадженню системи електронного документообігу і реєстрації значно полегшено також роботу персоналу, який веде облік за допомогою новітнього програмного забезпечення.

Як зазначив проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Степан Запорожан, невдовзі на базі діючого медпункту буде відкрито амбулаторне відділення Університетської клініки.

«Загалом майбутнє медицини полягає у розвитку профілактичного напрямку, коли за допомогою планових оглядів, вчасного скерування до фахівців вузького профілю можна буде попереджувати низку захворювань. Відповідно в амбулаторному відділенні, яке ми плануємо відкрити, консультуватимуть лікарі-інфекціоністи, урологи, отоларингологи, гінекологи, окулісти і т.д. У планах є закупівля і встановлення флюорографа, що дасть можливість вчасно і якісно робити обстеження легень. Окрім того, на базі цього підрозділу діятиме маніпуляційний кабінет», – розповів Степан Запорожан.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео