Тернопільські пластуни вручили рятувальникам Вифлеємський вогонь миру

28 грудня до колективу Управління ДСНС України у Тернопільській області завітали пластуни. Вони передали рятувальникам вогонь миру, запалений на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі.

Вручаючи його діти побажали працівникам Служби порятунку миру, щастя та добра. Аби в їхньому житті було якнайменше надзвичайних ситуацій і пожеж, палали щоб лише серця – надією, вірою та любов'ю!

З рук пластунів Вифлеємський Вогонь прийняв очільник рятувальників області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. Від тепер цей символ тепла, миру, злагоди і сподівань буде горіти в каплиці «Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини», на території Управління.

До слова, в Європу Вогонь з Вифлеєму привозять у кінці листопада літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує з рук у руки, так званою «скаутською естафетою», цілою Європою. Від Австрії, через Словаччину та Польщу, у середині грудня, Вогонь потрапляє до України, де ним опікується найбільша скаутська організація нашої держави – Пласт. Мандруючи із заходу на схід та долаючи безліч кордонів Вифлеємський вогонь миру єднає християн у переддень Різдва Христового. Він потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання.

Джерело: www.ternopil.mns.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео