Тернополяни через брак коштів зустрічатимуть свята вдома

До Нового року залишилось декілька днів – тому тернополяни активно готуються до святкування. Зокрема, вибирають, де саме провести свята: вдома чи за кордоном.

Мрії про люксовий відпочинок на новорічні свята не завжди збігаються з реаліями, такими, як коливання курсу валют чи проблеми з відкриттям візи. Отож, багатьом залишається насолоджуватися святковим салатом «Олів’є» вдома.

І поки одні ще планують, інші до Нового року вже готові. Автобусні тури починають купувати ледь не за рік до свят. А квитки на літак активно бронюють уже з вересня. Бо так дешевше. А тим, хто лише зараз згадав, що хоче провести різдвяні канікули за кордоном, у турагентствах радять поквапитись.

Цього року популярними серед трнополян є балтійські країни та європейські напрямки. Багато хто їде до Польщі, Нідерландів, Угорщини, Словаччини та Німеччини. А охочі поринути в казку купують тури до Фінляндії.

У турагенція кажуть - ціни на закордонний відпочинок не космічні. Порівняно з минулим роком різниця  не значна, а в більшості випадків її взагалі немає.

«Цьогоріч дешевше обійдеться подорож закордон, аніж відпочинок у Карпатах. Туроператори розуміють економічно нестабільну ситуацію туристів – тому роблять максимальні знижки на Новорічно-Різдвяні свята. Актуальними серед тернополян є тури вихідного дня.  За 70 євро можна відвідати  Братиславу, Прагу і Відень», - розповідає Маріанна Кошилевська, менеджер з туризму Агенції Гарячих Путівок Партнер.

Також тернополяни не бояться літати до країн, де сталися теракти. Так, у Єгипет та Францію тури розлітаються, як гарячі пиріжки. Однак наша область у порівнянні з Центральною та Східною частиною України – пасе задніх у туристичний галузі. Вочевидь тернополянам до душі новорічно-рідзвяні свята зустрічати у колі сім'ї .

Джерело: ternopoliany.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео