У «Перемозі» - виставка дідухів і павуків (відео)

Як виглядають дідухи і з чого вони зроблені, можна подивитись на виставці в Українському Домі «Перемога». Експозицію традиційно організував Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центр. На ній, крім дідухів, є різноманітні різдвяні букети, «павуки», які, за однією з версій, є символом родоводу.

Іван Герц, директор Тернопільського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді: «Тут треба звернути увагу на те, що початок – це, умовно, дід. Потім ідуть його сини. Потім сини створили свої родини. Ось так, від своїх предків і до сучасності, ця сім’я може творити цього павука».

Події на сході України та виставці залишили свій відбиток. У центрі експозиції – тризуб із колосків. Усі експонати школярі виготовили з рослин, вирощених на навчально-дослідній ділянці еколого-натуралістичного центру.

Іван Герц, директор Тернопільського обласного екологічно-натуралістичного центру учнівської молоді: «Уже починаючи з осені, ми закладаємо злакові культури. Це може бути озима пшениця, ячмінь і так далі. Усе це вирощують школярі. А вже починаючи із грудня місяця, на тематичних майстер-класах виготовляються ось дідухи, «павуки». Тобто усі ці вироби – зі злакових культур».

Триватиме виставка до 20 січня. Вхід вільний.

Джерело: «ТМЦ.ІНФО»

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео