Благородне пограбування на Тернопільщині: нападник залишив власниці магазину мамині сережки

Переполоху у селі Чернихівці, що неподалік Тернополя, наробив днями невідомий чоловік. Спочатку він обчистив касу невеликої крамниці при трасі.

Незнайомець зайшов у крамницю, коли там були власниця, її дитина і продавець. Погрожуючи предметом, схожим на пістолет, чоловік змусив власницю витрусити з каси виручку, потім відібрав у жінки її власні 300 гривень, ще й наказав зняти з вух золоті сережки. Коли жінка сказала, що це подарунок покійної мами, нападник дав їй спокій.

Потім грабіжник подався до іншого магазину. Всередині кілька чоловіків попивали за столиком пиво. Вони звернули увагу, що на ногах невідомого були шльопанці, ще й пожартували: чи не холодно, бува? Той щось буркнув і вийшов з магазину. Можливо, саме присутність чоловіків стримала його від другого пограбування.

А надворі непрошений гість… кілька разів вистрелив у бік школи, розташованої неподалік магазину. Біля школи у той час бігало багато дітей, відбувалися передноворічні заходи.  Школярі дременули у приміщення. На щастя, ніхто не потерпів, та й невідомо, чи чолов’яга стріляв прицільно.

Після бучних гастролів незнайомець сів у авто і покинув село.

Цікаво, що жодна дитина у той день не розповіла батькам про пригоду. Подробиці про грабіжника у шльопанцях почали курсувати селом лише наступного дня. Дивно й те, що власниця пограбованого магазину про напад на неї міліції не заявила. Не виключено, що злочинець, якого не шукають, практикуватиме свої вилазки й далі.

За словами селян, пересувався чоловік на легковій машині світлого кольору без номерів, був одягнутий у картату сорочку-«ковбойку». Статури він міцної - «амбал», як висловились жителі Черниховець.

Наталія ТАРНАВСЬКА

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео