Куди піти на свята у Тернополі

На новорічні та Різдвяні свята у Тернополі традиційно проведуть ряд заходів, святкових дійств. Йдеться про виступи оркестрів, паради вертепів, конкурси колядок. Більшість заходів відбуватиметься під відкритим небом, на майданах.

Конкурси дідухів, колядок та незвичні акції для Тернополя, як-от проїзд містом Санта Клаусів на велосипедах, можуть відвідати тернополяни та гості міста з кінця грудня до 19 січня.
Матимуть де відпочити як дорослі тернополяни, так і малеча, обіцяють організатори.  Де, що та коли відбуватиметься – дивіться нижче. 

Виставка дідухів
25 грудня - 19 січня
Десятки дідухів виставляють в Українському домі “Перемога”. Їх створили викладачі й учні обласного еколого-натуралістичного центру, майстри з районів Тернопільщини.
– Буде і наш перший великий дідух заввишки 2,4 м, який я робив кілька років тому зі своїми учнями, – каже керівник гуртків еколого-натуралістичного центру Ярослав Осадца. – І наш дідух-рекордсмен, якого весь екоцентр робив у 2013 році. Щоправда, ми виставимо його частинами, бо висоти приміщення не вистачить, щоб показати у повну висоту.
Тож на виставці можна побачити гарні зразки автентичних дідухів, дуже якісні роботи.

TernopilVelo New Year 2016
2 січня
Акцію TernopilVelo New Year 2016 планують організувати у Тернополі учасники спільноти „ВелоПокатушки”. Долучитися до акції вони запрошують усіх велолюбителів. Збір учасників – у суботу 2 січня о 15.00 на Театральному майдані. Триватиме захід до вечора.
До участі у велопробігу організатори запрошують учасників від 13 років і старших. З собою потрібно мати новорічну атрибутику, як мінімум «дощик». Креативніші можуть оригінально прикрасити у новорічному стилі свій велосипед та одягнути новорічний костюм або шапочку Санти. Під час акції велосипедисти кататимуться вулицями міста і вітатимуть тернополян із Новим роком. Не обійдеться і без подарунків.

“Для тих, хто в дорозі”
8 січня, 19.00
Починаючи із 19-ї години, на залізничному вокзалі гратиме Галицький камерний оркестр, - каже начальник управління Василь Кармазин. Концерт “Для тих, хто в дорозі” відбувається вже не вперше і дуже подобається не лише тим, хто у той час кудись їде. Тернополяни спеціально приходять, аби послухати живу музику, зазначає він.

Оркестр на Театралці
10, 17, 19 січня
Ще один місцевий оркестр гратиме для тернополян на Театралці. 10, 17 та 19 січня там розважатимуть гостей та жителів міста музиканти духового оркестру «Оркестра Волі». Точний час ще уточнюють.

Ялинка міського голови 
13 і 14 січня, 14.00
У ПК «Березіль» наймолодших розважатимуть мюзиклом «Русалонька»

Концерт колядок
15 січня, 18.30.
Концерт колядок “Радуйся, земле” влаштовує тернопільська філармонія. Виступить камерний хор філармонії під керівництвом заслуженого артиста України Богдана Іваноньківа та академічний ансамбль народної музики "Візерунок" під керівництвом заслуженого артиста України Мирослава Бабчука. Подробиці – на сторінці “Афіша”.

Парад вертепів, фестиваль
17 січня, 14.00
Фестиваль «Галицьке різдво». Парад вертепів «Нова радість стала». Відзначення переможців конкурсів «Різдвяне диво» та «Феєрія новорічного міста».

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео