У Бережанах громадськість спробує налагодити діалог з діаспорою

На третій день Різдвяних свят, 9 січня 2016 року, у Бережанах відбудеться зустріч городян з представниками діаспори для вироблення спільної Візії. На подію запрошують всіх земляків, громаду, владу та бізнес.

Організаторами зустрічі будуть кілька громадських організацій, повідомляють «Бережанські новини».

Різдвяна зустріч громади міста Бережани з діаспорою відбудеться 9 січня 2016 року з 12:00 до 15:00 у затишному місці - Стара Фортеця, 2-ий поверх, м. Бережани.

Учасники будуть спілкуватися у форму вільного діалогу під гаслом - «Бережани — місто, де хочеться жити. Приклад для інших малих міст України!».

Основна мета: об'єднання громади, влади, бізнесу, діаспори по досягненню спільних цілей для соціально-економічного розвитку, а також підвищення рівня соціальної активності жителів міста та представників діаспори.

Вимоги: рівність кожного учасника, відповідальність перед майбутнім міста, об'єднання можливостей, пропозиція без критики.

План заходу:

- знайомство з діаспорою та місцевими активістами (керівники громадських організацій, представники влади, бізнесу, діаспори з різних міст України та світу);

- презентація та обговорення самої ідеї концепції-програми Візії 2020, як інструменту, що дозволить структурувати роботу громади та діаспори в питанні соціально-економісчного розвитку міста;

- формування ініціативної групи з представників влади, бізнесу, громадських активістів, діаспори для розробки Візії 2020 до 30.03.2015 року;

- короткі презентації проектів та ідей, які можуть стати частиною спільної Візії, що найбільш актуальні на сьогодні, а також наявні інструменти та можливості для їх реалізації.

Модератори та спiворганiзатори: ГО Рiдне мiсто (В. Якимiв, А. Соколовська), ГО Навiгатор (А. Бевсюк), О. Катерняк.

Джерело: ternopoliany.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео