Притула зібрав понад 7 мільйонів гривень на АТО (фото)

За минулий рік Тернопільському Сірому вдалося назбирати 7,5 мільйонів гривень. Завдяки цим коштам окремі військові підрозділи були забезпечені необхідним транспортом та оптикою, спорядженням для водолазів.

Про здобутки Сергій повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі.

«Подарунки і підсумки року волонтерського.

Кілька днів тому у одного хорошого чоловіка, за сумісництвом снайпера з 79-ї бригади, народився синочок-богатир (4200 - це вам не жарти:)). Але не тільки з цієї причини, але й з виключної необхідності летить бійцю під ялинку в подарунок ось така "цяцька" вартістю 3850$. Тепер, маючи завдяки нашій з Вами активності, ось таку нічну насадку на снайперський приціл, наш боєць зможе захищати Батьківщину не тільки вдень, але й вночі! Що стане, сподіваюсь, неприємним сюрпризом і для ворожих снайперів, і для ДРГ.

Підсумовуючи рік волонтерської діяльності, скажу, що був він і хорошим, і не дуже водночас.

З хорошого:

1) Ми змогли зібрати і освоїти за рік значну суму - 7 500 000 грн.

2) Завдяки тому, що державний апарат цього року нарешті взявся за повноцінне забезпечення бійців "броніками", кевларовими шоломами та медициною, ми змогли викристалізувати свій напрямок по допомозі бійцям у три головних напрямки: оптика, транспорт, водолазка. Ні, була і тепла форма (на початку року і в кінці), були і кровоспинні, і "бєрци", і харчі, і флісові кофти і т.д., але в загальному бюджеті вони не становили великого відсотку.

3) Завдяки нашій активності деякі підрозділи були укомплектовані транспортом та оптикою у достатній мірі, що комбати казали: "от тепер досить":). Насамперед 3-ій батальйон 80-ї бригади (3 тепловізори, понад десяток ПНБ і коліматорів, пара одиниць транспорту). Також 3-ій батальйон 93-ї бригади (2 тепловізори, 1 джип звичайний і 2 джипи-рейдовики). Суттєво закрили потреби 8-го полку спецназу, який був нашим головним підопічним з липня минулого року по серпень цього (там довгий перелік:)). 73-ій морський центр (бус, джип, 2 тепловізори, 10 ПНБ, 4 комплекти захисту снайперів від тепловізорів). В меншій мірі діставалось уваги, але виходили з наявних можливостей: 128-ма гірськопіхотна, 3-ій полк спецназу, 81-ша бригада, луганський прикордонний загін, батальйон імені Кульчицького і ще багато інших підрозділів дрібними допомогами (1 джип, чи 1 бус, чи 1 тепловізор, чи 1 ПНБ, чи пара коліматорних прицілів).

4) Ми з Вами були практично єдині, хто займався впродовж року "водолазкою" - спорядженням для роботи під водою спеціалістів різного профілю. Так, ми повністю забезпечили потреби маріупольського загону морської охорони Держприкордонслужби (6 комплектів) і Науково-дослідного інституту ЗСУ у Чернігові (6 комплектів).

5) Багато чого пам’ять не зафіксувала, а з Фейсбуку пости про АТО, завдяки роботі російських тролів, зникали пачками, але знаю, що кількість транспорту, який ми зорганізували в АТО за 2 роки, перевалила за три десятки, себто цього року десь 15-17 штук це 100%».

Щоправда, звернув увагу Притула і на певні мінуси минулорічної волонтерської кампанії.

Сума зібраних коштів – ідентична тій, що була зібрана в 2014 році, але гривня ж знецінилась.

Допомога від української діаспори поступово сходить на нуль.

Фіксується тотальний спад підтримки волонтерським рухам населенням.

Проте Сірий не засмучується, а закликає активізовуватись і продовжувати допомагати бійцям, адже вони захищають наш з вами мир і спокій.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео