Тернопіль матиме свою гірськолижну трасу

У спортивно-розважальному комплексі "Savich-Park", що на вулиці Тарнавського, продовжують засніжувати трасу. Відкрити сезон обіцяють цього тижня.
- Процес засніження тривалий, залежить від погоди, технічних моментів, - пояснив керівник проекту Віталій Кирилов. - Все починається з води, найважливіше при виготовлені штучного снігу - вологість, температура повітря та вода. Вода повинна бути 3-4 градуси до процесу засніження, а в нас в мережі вона більше 10 градусів. Тому ми її ще охолоджуємо, а цей процес займає додатковий час. Далі вона подається в гармату і йде сам процес засніження.
У Тернополі цей проект впроваджується вперше. Загалом в Україні є чотири чи п'ять міст, які мають свою гірку безпосередньо в місті, а не в гірській місцевості. Штучний сніг дозволяє збільшити сезон вдвічі.
- Якщо природній сніг для катання служить 20-25 днів, то зі штучним снігом ми розраховуємо днів на 50, - каже керівник проекту.


Щодо цін, то година катання коштуватиме 70 грн., дві - 100 грн. За цілий день катання потрібно буде заплатити 200 грн. Дітям обіцяють знижки. Також можна буде скористатись послугами інструктора, взяти у прокат лижі, костюми та інше необхідне спорядження. Ще на відвідувачів "Savich-Park" чекає незвична пропускна система, проте наразі це сюрприз. 
Джерело: 20 хвилин

Вибір читачів за тиждень

Відео