У тернопільському пологовому свідоцтва новонароджених отримали татусі

З ініціативи Міністерства юстиції одночасно по всій Україні урочисто вручити свідоцтво про народження дітям, які народились 31 грудня 2015 року. У Тернополі матері з немовлятами вже вдома, тож 5 свідоцтв прийшли отримати їхні чоловіки.

Свідоцтва про народження двох хлопчиків та трьох дівчаток урочисто вручив начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов. Завдяки нововведенням, батьки новонароджених тернополян можуть отримати свідоцтво про народження дитини безпосередньо в перинатальному центрі Тернопільської міської лікарні № 2. Найближчим часом цю ініціативу впровадять не лише в Тернополі, а й в усіх районних центрах області.

- Це дуже проста, але потрібна ініціатива, - зазначив пан Кольцов. – Це допоможе уникнути черг та бюрократії, не виходячи з пологового будинку. З 14 грудня 2015 року в цьому закладі вже проведено 58 державних реєстрацій народження. Наразі ми вивчаємо технічну можливість запровадження цієї послуги в усіх районних пологових будинках Тернопільської області. Надіємось, що зробити це вдасться до кінця січня 2016 року.

В невеликому кабінеті пологового сидітиме працівник юстиції, який прийматиме документи за максимально спрощеною системою. За свідоцтвом своєї новонародженої  донечки Анни прийшов Петро Шепіль.

- Це моя перша дитина, - розповідає новоспечений татусь. – Дівчинка величенька - 4 кг, 53 см. Зараз вони з мамою почуваються добре. Подача документів зайняла декілька хвилин, а свідоцтво отримали вже за декілька днів.

Батьки не можуть натішитись  найціннішому подарунку на Новий рік, а у пологовому наголошують, що їхні двері завжди відчинені.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео