Тернопільські біатлоністи готуються до німецького етапу

Традиційно новорічно-різдвяні свята для біатлоністів збірної України проходять у період інтенсивних тренувань. До четвертого етапу Кубка світу наші спортсмени звично готуються за кордоном.

Четвертий етап біатлонного Кубка світу стартує 8 січня у німецькому Рупольдингу. Тернополяни готуються до перших гонок у новому році у Словенії.

Німецький етап Кубка буде най тривалішим у цьому сезоні. Спортсменам доведеться провести аж 6 біатлонних стартів. Завершать четвертий етап біатлоністи лише 17 січня.

Нагадаємо, що попередній етап Кубка завершився 20 грудня у словенській Поклюці. Тернопільським спортсменам Олені Підгрушній та Дмитру Підручному на третьому відрізку змагань медалей здобути не вдалося. Зате вони удостоїлися нагород на рідній Тернопільщині. Адже обоє стали лауреатами конкурсу "Герої спортивного року-2015". Дмитро Підручний переміг у номінації "Кращий спортсмен року", а Олену Підгрушну назвали "Спортивною сенсацією року". Крім того Олена Підгрушна вже вшосте у своїй кар’єрі була названа Кращою спортсменкою місяця в Україні. Таку нагороду нашій чемпіонці вручив Національний олімпійський комітет за підсумками голосування експертної комісії. А тренер Олени і наставник національної жіночої збірної України Урош Велепець став кращим тренером за підсумком грудня.

Додамо, що отримати свої нагороди власноруч наші біатлоністи не змогли, адже незважаючи на новорічні свята тренувальний процес у спортсменів не припиняється. Відтак, вони постійно перебувають у режимі навантажень. Щоправда, Олена Підгрушна в останньому старті участі не брала через підвищену температуру. А партнерки нашої землячки взяли участь у спринтерській гонці у рамках відкритого Кубка Словенії з біатлону. Дівчата долали відстань у 7,5 км і переможницею спринту стала Валя Семеренко. Втім, як повідомили у тренерському штабі збірної, Олена Підгрушна взмозі повноцінно тренуватися, тож особливого зриву у її підготовці не відбулося.

Нагадаємо, що у цьому сезоні на перших двох етапах Кубка світу тернопільська Олімпійська чемпіонка тричі ставала бронзовою призеркою. Щодо Дмитра Підручного, то лідер чоловічої збірної України поки не діставався до подіуму.

ДОВІДКА

Розклад гонок на четвертому етапі Кубка світу з біатлону у німецькому Рупольдингу:

8 січня – спринт 10 км, чоловіки; спринт 7,5 км, жінки

9 січня – гонка переслідування 12,5 км, чоловіки; 10 км жінки

10 січня – гонка з масовим стартом 15 км, чоловіки; 12,5 км, жінки

13 січня – індивідуальна гонка 20 км, чоловіки

14 січня – індивідуальна гонка 15 км, жінки

15 січня – естафета 4 по 7,5 км, чоловіки

16 січня – гонка з масовим стартом 15 км, чоловіки; 12,5 км, жінки.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео