Сноубордисти задоволені відкриттям гірськолижної траси "Savich-Park"

Попри те, що офіційного відкриття гірськолижної траси у Savich-Park ще не було, людей там чимало. Приходить і малеча з санками, і сноубордисти, і лижники. А відкрити трасу планують уже цими вихідними.

Сноубордисти з 4-річним стажем Станіслав Клапак, Констянтин та Святослав уже випробували трасу. Хлопці кажуть, що над нею ще потрібно попрацювати, але загалом рівень дуже хороший.

- Ця траса ще не така, якою має бути, адже на ній мало снігу, - говорить Констянтин. - Ще потрібно декілька днів, накидати ще снігу і вирівняти його. І було б чудово, якби ще випав справжній сніг. Але рівень хороший. Навіть порівняно з тим, як у Києві робили “Протасів яр”, то в нас хороший рівень.


Про те, що траси ще не до кінця готові говорить і керівник проекту Віталій Кирилов.

-Траса офіційно ще не відкрита, просто люди дуже просяться і їх стримати важко, - каже Віталій. - Ми б уже запустили траси, але в нас зламалась техніка і ми два дні працюємо над тим, щоб привести її до ладу. Траси не ідеальні, бо ще не вистачає снігу десь 40%. Але надіємось, що до вихідних все буде в порядку з технічним обладнанням.

У Savich-Park буде траса для санок, для екстремалів, основна траса для всіх і полога траса.
- Класно, що траси розділили, бо раніше сюди приходили всі на купу, коли сніг випадав: і на санках, і на сноубордах, і на лижах, - каже Станіслав Клапак. - А зробили окремі траси,вирівняли більш-менш, ще чекаємо поки трамплін якийсь зроблять і матимемо свій тернопільський Буковель.

Щодо цін, то вони досить доступні, вважають хлопці. Година катання у будні дні (з понеділка по четвер) - 50 грн, дві години - 80 грн. А цілий день 100 грн. У вихідні (з п’ятниці до неділі) година - 70 грн, дві - 120, а цілий день - 200 грн. Ще можна кататись вночі з суботи на неділю з 22.00 до 6.00. Ціна нічного катання - 150 грн. Щоб покататись на санках, потрібно заплатити 10 грн і можна їздити хоть цілий день. Організатори проекту ще планують зробити вхід платним - 10 грн. Також можна взяти спорядження у прокат.  Детальніше про ціни на нього та інші послуги читайте на сайті спортивно-розважального комплексу.

- Прохання до батьків. У нас є інструктори, які за оплату можуть навчити дітей годину-дві і подивитись за ними, але загалом за дітьми повинні дивитись батьки, - наголошує Віталій Кирилов.
Загалом любителі лижів та сноубордів задоволені відкриттям такого комплексу, адже тут можна за невеликі (порівняно з Буковелем) гроші навчитись кататись. Про офіційне відкриття трас представники комплексу обіцяють повідомити у соцмережах. Проте чи будуть якісь урочистості під час відкриття, наразі вони не знають. Кажуть, що все залежить від того чи вистачить їм сил.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео