У Тернополі військовому відомству повернули незаконно продане приміщення на тисячу «квадратів»

Як повідомив сайт військової прокуратури Західного регіону, протизаконно відчужене приміщення в Тернополі вартістю понад вісім мільйонів гривень повернули у власність Міністерства оборони України. Зараз на підставі звернення право власності на колишнє приміщення побутового обслуговування зареєстроване в ЄДР речових прав на нерухоме майно за державою і тепер знову належить Міністерству оборони України.

У повідомленні йдеться, що Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу, яку направив перший заступник військового прокурора, про скасування протизаконно укладеного договору купівлі-продажу концерном «Військторгсервіс» в інтересах підприємця стосовно колишнього приміщення будинку побуту у Тернополі. Прийняте рішення господарським судом Тернопільської області, яке підтверджувало законність реалізації будинку, скасовано та прийнято нове рішення про задоволення позову. В результаті державі повернуто протизаконно відібране у Тернополі приміщення будинку побуту. Загальна площа його понад тисячу квадратних метрів, а ринкова вартість – понад 8 мільйонів гривень. У свій час воно перестало бути власністю держави без відома на це МОУ та погодження з Фондом держмайна України.

Військова прокуратура Західного регіону та Міноборони звернулися з вимогою повернути право власності на згадуваний об’єкт, і в даний час, на підставі цього дане приміщення зареєстроване в ЄДР речових прав на нерухоме майно за державою і закріплене за МОУ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео