Від початку АТО Тернопільщина втратила 72 бійців

716 демобілізованих та 11 поранених військових звернулися до тернопільських медиків від початку проведення антитерористичної операції на сході України.  72 військовослужбовці загинули.

Такі дані повідомив голова ОДА Степан Барна напередодні Різдва.

Про психологічну реабілітацію бійців дбають в центрах медико-психологічної допомоги, які діють на базі обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні (денний стаціонар психіатричного профілю) і обласного наркологічного диспансеру. Також допомогу військовим надають в Заліщицькому госпіталі ветеранів війни.

 – Один з найбільших здобутків в питаннях соціальної підтримки учасників АТО – виділення земельних ділянок, –  вважає Степан Барна. – З 2 417 військовослужбовців, які звернулися до нас з бажанням отримати землю, вже 2 003 отримали дозволи на розробку проектів благоустрою. Це найкращий показник в Україні, але найгірше з цим в Тернополі та Тернопільському районі.

В ході АТО Тернопільщина втратила 72 військовослужбовців. Члени сімей 47 загиблих військових отримали одноразову грошову допомогу, сума якої становить 26 млн 197 тис. гривень.

975 військових, які брали участь в бойових діях, отримали статус учасника бойових дій.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео