Міський голова Тернополя просуватиме ідею «Степанової гори»

Прах Степана Бандери має бути перепохований в Україні. Так вважає міський голова Тернополя Сергій Надал. Він готовий просувати цю ідею через Асоціацію міст України, а також популяризувати її у суспільстві.

- Українська влада має ініціювати процес перепоховання Степана Бандери в Україні. Свого часу прах Тараса Шевченка перепоховали у Каневі і українці мають "Тарасову гору" - один із символів України, де можуть вклонитися могилі Великого Тараса. Переконаний, що в Україні має бути "Степанова Гора" - місце для паломництва всіх українців. Однак цей процес мають почати не партії, окремі особи чи навіть регіони, а саме офіційна українська влада, яка представляє націю. Бандера боровся і помер за державу Україна, і ця держава має вшанувати його на офіційному рівні. Безумовно, що до процесу перепоховання долучаться всі бажаючі, але офіційно оголосити про це треба на офіційному рівні, - зазначив Сергій Надал.

За даними львівського історика Миколи Посівнича, перенесення праху Степана Бандери з Німеччини (Мюнхен) в Україну коштуватиме близько 10 тисяч євро.

Провідника Організації Українських націоналістів можуть перепоховати за українською традицією в його рідному селі Старий Угринів або у столиці України Києві, інформує t-v.te.ua.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео