На Тернопільщині відкрили два нових дитсадки

Два дошкільних заклади – у селі Рудка Кременецького району та у селі Ігровиця Тернопільського району – відкрили на Тернопільщині. Ці об’єкти фінансували з Державного фонду регіонального розвитку.

Бюджет по фонду дитсадка у с. Рудка становить 694,1 тис. грн, там також влаштували паливну та провели заходи з енергозбереження.  На реконструкцію дитсадка в селі Ігровиця виділили 1106,245 тис. грн. із фонду регіонального розвитку. Усі проекти даного типу дофінансовували з місцевих бюджетів.

Загалом упродовж 2015 року в області відновили роботу 5 дошкільних навчальних закладів, ще планується відновити роботу 5 дошкільних навчальних закладів (далі –ДНЗ). Також додатково відкрито 10 груп у постійно діючих ДНЗ, реорганізовано 2 ЗОШ І-ІІ та І-ІІІ ступенів у навчально-виховні комплекси (далі – НВК) «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» та додатково відкрито 3 дошкільні групи у НВК, повідомляють у департаменті освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.

У населених пунктах з малою чисельністю жителів для дітей дошкільного віку організовано соціально-педагогічний патронат та групи з короткотривалим перебуванням дітей при загальноосвітніх навчальних закладах.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео