Школярка з Тернополя написала казку-мюзикл

Учасники театрального гуртка будинку культури тернопільського мікрорайону «Кутківці» поставили напередодні дня Святого Миколая казку-мюзикл «За чарівними дверима». У виставі взяли участь 14 акторів-аматорів віком 10─14 років.

Цікаво, що казку написала 14-річна школярка Еля Атаманчук. Вона ж і зіграла в ній дві головні ролі: Панну Байдужість і згодом — перевтілену Надію.

— Сюжет казки з’явився в мене ще на початку літа, — каже авторка. — Тоді я ще не думала, що зможу втілити свої думки на папері у вигляді п’єси. Але ця ідея сподобалася моїй мамі — і я вирішила спробувати.

Еля розповіла, що її казка — зворушлива історія християнської родини, в якій підростають двоє дітей — Іванко і Марічка. Їхній батько служить у зоні АТО. Мати, повертаючись із дітьми з вечірнього богослужіння, розказує їм казку про те, як у Небесній канцелярії всі готуються до приходу святого Миколая на землю. Одні ангели складають подарунки, інші — звіряють список, Серафим лагодить саномобіль, Архангел збирає листи. Але передсвяткову атмосферу вирішили зіпсувати два чортики на чолі зі своєю повелителькою Панною Байдужістю. Чортики старалися викрасти і двох найменших ангеляток, і список подарунків. Але всі їхні спроби були марними.

Тоді команда Панни Байдужості викрадає чарівні колеса саномобіля. А вони — незвичайні, єдині на весь світ. Без них святий не зможе потрапити на землю. Панна Байдужість вступає в суперечку з Миколаєм і стверджує: «Я зробила світ ідеальним для себе, вже всі забули про добро, чудо. Ніхто вже і не пам’ятає, що таке віра, надія, любов… Не знати цій землі миру і спокою ніколи». А Миколай упевнено відповідає: «Де ж ти бачиш байдужість? Та глянь на українських хлопців і дівчат у зоні АТО. Вони ризикують своїм життям заради інших, це і є вияв любові. Вони щодня отримують листи від рідних із вірою в краще. Щохвилини вони перебувають на межі життя, і тоді їхні серця переповнює надія».

На завершення Іванко та Марічка отримали свої подарунки від Миколая, а ще — довгоочікуваний лист від батька.

— Я вважаю, що найкращим подарунком для всіх дітей буде довгоочікуваний мир, — каже юна казкарка. — Надіюся, що і над нашою країною зовсім скоро в мирному небі засвітить лагідне сонце любові. А наші ангелики радо допоможуть перевтілитися будь-якому злу в добро.

Джерело: vilne.org.ua

Фото з вільних джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео