Владика Нестор очолив святкову літургію у рідному селі ченця-цілителя (фото)

8 січня, у другий день Різдвяних свят, коли Свята Православна Церква вшановує Собор Пресвятої Богородиці, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор відвідав село Мала Іловиця Шумського району.
Рівно 5 років тому в цей день, владикою Нестором та собором місцевого духовенства був закладений та освячений наріжний камінь під будівництво храму та монастиря Преподобного Амфілохія Почаївського.

Владика Нестор очолив Божественну літургію в співслужінні настоятеля місцевої парафії прот. Андрія Любуня, митр.прот. Дмитра Калинюка, настоятеля собору Преображення Господнього м.Кременця, прот.Богдана Репецького з Шумського благочиння та ієромонаха Нифона, насельника місцевого монастиря.

У цей святковий день багато місцевих жителів, а також віруючих з інших населених пунктів приклонили коліна до ікони преподобного Амфілохія Почаївського у надії, що за його молитвами Всемогутній Господь дарує нам мир, спокій та злагоду в державі та в серці кожного.

Довідка. Святий Амфілохій – цілитель душ і тіл. Є люди, які залишають слід в історії та серцях людей своєю добротою, сміливістю та відданим служінням Богу та ближньому. Одним із таких людей був преподобний Амфілохій Почаївський – святий подвижник-чернець, цілитель і патріот.

Далеко за межі тернопільської землі є його слава. Пройшовши через неймовірні випробування, святий Амфілохій, отримав від Бога дар зцілювати людей, полегшувати їх духовні та фізичних страждання. Святий Амфілохій – наш сучасник. Хоча народився він у самому кінці 19-го століття, помер у кінці XX-го – 1 січня 1971 року. Тож не дивно, що серед нас живуть чимало людей, які ще добре пам’ятають доброго старця. Ще зараз є свідки численних зцілень преподобного Амфілохія та люди, яким він допоміг. 

Прес-служба Тернопільської єпархії

 

Вибір читачів за тиждень

Відео