Активісти блокують тютюновий склад (відео)

Громадські активісти Тернополя сьогодні, 12 січня, від 5 ранку блокують склади російської компанії «Мегаполіс», що на вул. Д. Лук’яновича, 1. Вони вимагають припинити доставку сигарет російською компанією.

- Ми зібрались для того, щоб заблокувати роботу монополіста на українському ринку з роздрібної торгівлі тютюновими виробами - "Мегаполіс" Україна, - розповідає представник "Самооборони Майдану Тернопільщини" Іван Ковалик. - Власником цієї компанії є людина з оточення Путіна Ігор Кесаєв, який водночас є власником збройного заводу Дегтярьова, що забезпечує російську армію технікою та зброєю. Коли ми купуємо сигарети, наші гроші йдуть в кишеню цього олігарха.

Активісти "Самооборони Майдану Тернопільщини", ТО ВО «Автомайдан», «Правий Сектор» Тернопільщини, ТОО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», ГО "УНСО", цивільний корпус «Азов» вимагають від влади рішучих дій та розслідування Антимонопольного комітету України щодо монополізації українського ринку компанією «Мегаполіс», розслідування щодо фінансування сепаратизму та тероризму «Мегаполісом», оскільки власник компанії володіє заводом зброї у Росії. Такж  застосування до ТОВ "Мегаполіс" Закону України "Про санкції" і відкриття справ проти замішаних в даному питанні поплічників "сім'ї", зокрема куратора бізнесу "Мегаполіса" в Україні Бориса Кауфмана.

- Ми розмовляли з керівництвом компанії, вони нас послухали, але жодної відповіді ми не отримали, - каже Іван Ковалик. - Ми налаштовані пікетувати декілька днів цілодобово. На території складу також є поштова фірма, то авто цієї фірми ми пропускаємо, а авто "Мегаполісу" блокуємо.

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео