Петро Порошенко похвалив тернопільське підприємство (відео)

Під час зустрічі 11 січня з працівниками тернопільського підприємства “СЕ Борднетце-Україна” Петро Порошенко розповів про зону вільної торгівлі з ринками країн Європейського союзу, зміни у податковому законодавстві та зниження єдиного соціального внеску, який дозволяє виробникам підвищити заробітну плату.

Президент запевнив, що інвестиційний клімат в Україні покращується.

Завдяки вдалій кадровій політиці ТОВ “СЕ Борднетце-Україна” є одним із найбільших роботодавців Тернопілля. Завод входить до концерну Sumitomo Electric Bordnetze – провідного світового виробника кабельної продукції для автомобілів.

Президент України Петро Порошенко, побувавши на Тернопільщині, завітав на підприємство. Він похвалив працівників за добру роботу, розповів про зміни, які стосуються виробництва.

– Ваше підприємство, як на мене, є дуже символічним. Цей символ полягає в тому, що ми отримуємо нарешті безперешкодний доступ на ринки країн Європейського союзу. Бо з 1 січня поточного року в повному обсязі вступила в силу поглиблююча та всеохоплююча зона вільної торгівлі.

Важливі рішення були прийняті і в системі податкового законодавства.

– Ми спростили адміністрування податку на додану вартість. І якщо раніше податок на додану вартість був джерелом корупції, то крок за кроком, тиждень за тижнем ми перерубаємо ці щупальця корупційного спруту. І тим хто працює на ринки країн Європи, так, як ваше виробництво, ПДВ має відшкодовуватись автоматично, – каже Петро Порошенко.

Також глава держави розповів про зниження єдиного соціального внеску та покращення інвестиційного клімату в Україні.

– Якщо раніше власник підприємства мав платити кошти окремо в Пенсійний фонд, окремо в інші фонди соціального забезпечення, загальне навантаження на білу заробітну платню складало майже 50%, то на сьогоднішній день, з 1 січня це обмежено 20%. І решту коштів виробник має можливість віддати людям, підвищивши заробітну платню. Що нам треба для того, щоб більше інвестицій приходило в Україну, і більше робочих місць створювалося в Україні? Нам треба позитивний досвід інвесторів. На сьогодні ці інвестиції є найкращою рекламою інвестиційного клімату в Україні. Бо ми зробили декілька надзвичайно важливих речей: перші кроки – ми перерегулювали бізнес, я спілкуюся зараз з керівництвом підприємства, вони дійсно стверджують про те, що за останній рік стало легше працювати.

Зараз на підприємстві “СЕ Борднетце-Україна” працює понад 3,5 тисячі людей. У 2016-му планують розширення виробництва в Чернівцях, де буде створено ще 500 робочих місць, а також підприємство працюватиме над відкриттям нового виробничого підрозділу у Чорткові.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео