На Тернопільщині від початку року виявили дві автівки з перебитими номерами кузова та двигуна

Ввезення на територію держави нерозмитнених іномарок, перебивання на них номерів кузова та реєстрація на документи вже існуючих легальних машин – за такими схемами працюють автоаферисти. За словами правоохоронців, на автомобілі-двійники покупці є завжди, оскільки продавець дає хорошу знижку.

На Тернопільщині від початку року експерти сервісного центру виявили дві автівки з перебитими номерами кузова та двигуна – на Кременеччині та у Тернополі.

Як каже провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю Василь Барановський, в поле зору фахівців потрапили автомобілі “БМВ 525″ та “ВАЗ 2121″. У ході перевірки з’ясувалося, що іномарка належить мешканцеві Рівненської області, а теперішній водій керував транспортом на підставі доручення.

Не здогадувався про несправжність автівки і власник “Ниви”. У сервісному центрі виявили, що номера двигуна переварені – їх підтасували під номер в технічному паспорті авто.

Правоохоронці стверджують, що розпізнати та перевірити оригінал номеру кузова можуть лише фахівці. Тому, перш ніж купувати автомобіль, його потрібно перевірити в експертів.

Ідентифікаційні номери, стверджують у сервісному центрі, в легкодоступних місцях шахраї перебивають акуратно, а от на прихованих поверхнях, як-небудь, а часом і взагалі не чіпають їх. Причина такої поведінки – розрахунок на людську байдужість та легковірність.

Джерело: dosie102.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео