Тернопільським рибалкам час змотувати вудки

Небезпека, яка чатує на необережних та самовпевнених, – крига на водоймах області. Температура повітря із позначкою плюс, а на тернопільському ставі й надалі залишаються рибалки.

І якщо кілька днів тому товщина криги була 10-12 сантиметрів, то сьогодні вона поменшала на чверть. За таких умов тернопільські рятувальники радять на лід не виходити.

Надворі плюсова температура, тане сніг та лід під ногами, а також крига на водоймах. Проте затятих рибалок це не зупиняє. Рятувальники застерігають, що за теплої погоди кожного дня товщина криги зменшується на 25%, а відтак перебування на ній стає небезпечним.

– Якщо взяти вчорашні дані, то крига в середньому по області на водоймах була від 10 до 12 сантиметрів. Але якщо взяти плюсову погоду, то рахуємо, що на 25% крига щодня втрачає у міцності. І щоб виходити на кригу, ми повинні зрозуміти, по-перше, те, що крига витримує одного перехожого не менше 5-7 сантиметрів. Для двох перехожих крига повинна бути не менше 15 сантиметрів, а для масових ігор це взагалі має бути крига не менше 25 сантиметрів, – говорить начальник рятувально-водолазної служби Тернопільської області Василь Козак.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео