Як у Тернополі записатися на прийом до лікаря через інтернет?

У Тернополі презентували інноваційні послуги в медицині. Презентація єдиного інформаційного ресурсу для закладів «Центру первинної медико-санітарної допомоги» http://www.medical.te.ua/ відбулася у приміщенні Тернопільської міської ради.

Невдовзі цей ресурс допоможе пацієнтам записатися на прийом до дільничного сімейного лікаря або вибрати іншого лікаря через Інтернет, дізнатися актуальну інформацію та отримати відповіді на запитання, а медичним працівникам - отримати важливу інформацію про стан здоров’я пацієнта.

«Важливим етапом у нашій роботі є дотримання закону про захист персональних даних. Це означає, що усі дані про медичні показники пацієнтів не зможе бачити ніхто, окрім лікарів, відповідно до їх повноважень. У цій системі створена електронна база пацієнтів, проте доступу ні до своїх даних, ні до інформації про інших пацієнтів тернополяни не матимуть, - розповідає Оксана Фіцак, директор ТОВ «Медіасофт». - Одним із інструментів цього порталу є запис пацієнтів до сімейних лікарів, у тому числі є можливість вільного вибору лікаря, а також на сайті пацієнти отримуватимуть відповіді на актуальні питання».

Також у системі лікар може здійснювати контроль за проходженням необхідних обстежень пацієнтами, які повинна проходити кожна людина хоча б раз у рік. Також буде впроваджений реєстр для диспансерних та лежачих хворих, у якому медичні працівники будуть відмічати час і дату приходу до таких пацієнтів.

«Тернопіль планомірно рухається у напрямку розвитку медицини, а новий інформаційний ресурс дозволяє частково відмовлятися від старих радянських нормативів, черг, адже це перехід на електронні стандарти. Впроваджуючи цей портал, ми вивчали досвід інших міст та країн, а щоб створити ресурс комфортним для місцевих мешканців,  будемо враховувати усі пропозиції та зауваження тернополян, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Подальші наші плани - запровадження єдиної електронної системи в усіх медичних закладах міста, щоб максимально дійти до європейських інноваційних стандартів».

Подавати власні пропозиції та побажання щодо роботи ресурсу http://www.medical.te.ua/ можна у «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за телефоном 52-45-50, на електронну пошту tcpmsd@ukr.net, а також у відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради за телефоном 52-56-96 (м. Тернопіль, бул. Т.Шевченка, 1).

Наразі ще триває тестування системи, тому запис до лікарів за допомогою порталу буде здійснюватися згодом, про що додатково буде повідомлено на сайті.

Довідка. Записатися на прийом до сімейного лікаря можна з допомогою послуги «Електронна реєстратура»:

 

Амбулаторії №1,2,3,4

вул. Острозького,6

52-74-07, 52-45-52

Амбулаторія №5

Вул. Волинська,40

55-09-10

Амбулаторія №6

Вул. Петриківська,25а

51-32-14

Амбулаторія №7

Вул. Золотогірська,12

Запис тимчасово не можливий

Амбулаторія №9,10,11,12,13

Амбулаторія № 8

Вул. Купчинського,14

Вул.Ст.Бандери, 72

26-33-10, 26-10-71

51-35-77

Амбулаторія №14

Вул. Куліша 7а

43-67-01

Амбулаторія №15

Вул. Л.Курбаса,6

28-17-80

Амбулаторія №16

Вул. Бродівська,50

40-07-46

 

• через локальні реєстратури підрозділів (амбулаторій) Центру первинної медико-санітарної допомоги (Центру), по телефону або безпосередньо при відвідуванні амбулаторії протягом усього робочого часу (з 08.00 до 19.00, у суботу - з 08.00 до 15.00)

• за телефонами підрозділів (амбулаторій) Центру протягом усього робочого часу (з 08.00 до 19.00, у суботу - з 08.00 до 15.00) :

• через Web - сайт - розділ «Електронна реєстратура» (http://www.medical.te.ua) із офіційної дати оголошення часу початку записів. 

Тернопільська міська рада

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео