До акції “Поділись кутею з солдатом” долучилось сотні тернополян

Готову кутю, теплі речі та продукти тривалого зберігання відправлять сьогодні представники тернопільської міської організації об’єднання “Самопоміч” бійцям на Схід. До акції “Поділись кутею з солдатом” долучилось багато тернополян, вони приносили пшеницю, родзинки, мак, горіхи та інші необхідні інгредієнти. Уже через кілька днів бійці АТО зможуть поласувати цією стравою.

Акцію “Поділись кутею з солдатом” тернопільське об’єднання “Самопоміч” проводить уже другий рік поспіль. Разом з тернополянами вони збирають усі необхідні інгрідієнти для страви, фасують їх та відправляють в період новорічних свят на Схід. На передову їде готова кутя, яку лише потрібно розігріти. Організатори акції розуміють, що кутя не є предметом першої необхідності, проте внесе хоч частинку свята в душі воїнів.

– Минулого року нам вдалось разом з іншими волонтерами відправити в зону АТО понад тону двісті куті. Цього року ми продовжили разом такий проект і вже відправили 300 кілограм куті. Суть полягає в чому, ми просили тернополян, аби зголошувалися, приносили до нас на офіс інгрідієнти, які необхідні для приготування куті. Відповідно ми їх готуємо, запаковуємо і наші активісти везуть їх в зону АТО. Ми розуміємо впринципі, що кутя – це не предмет першої необхідності на передовій, але хотіли б, щоб хлопці, які зараз в зоні АТО, також змогли відчути той дух Різдва, дух новорічних свят. Власне тому і реалізовуєм цей проект, – говорить керівник міської організації об’єднання “Самопоміч” Андрій Грицишин.

До кожного комплекту увійшло усе, що потрібно для приготування української куті, а саме мед, цукор та родзинки. Також туди поклали образки з молитвою, щоб перед вечерею бійці змогли помолитися.

Окрім куті бійцям АТО відправлять й інші продукти харчування, зокрема печиво, солене сало та продукти тривалого зберігання. Також воїни зможуть отримати промислові товари та теплі речі, які передала “Самопомочі” діаспора з Канади.

Джерело: tv4.te.ua

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео