Підліток із Старого Вишнівця виборов Гран-прі всеукраїнського конкурсу

Восьмирічний Павло Свирид із Старого Вишнівця, що на Збаражчині, отримав Гран-прі на всеукраїнському фестивалі «Пісенний вернісаж-2015», який відбувся у Києві у Палаці культури та мистецтв Національного авіаційного університету.
Найвищу нагороду фестивалю Павло отримав за виконання пісні Леоніда Попернацького «Повертайтесь живими з війни». Пісні цього автора з’явилися у репертуарі хлопця з літа, коли він 28 червня став лауреатом першої премії на дитячому «Пісенному вернісажі 2015», який теж проходив у столиці. Почувши голос Павлика, Леонід Попернацький подарував йому свої пісні. Відтепер у творчому доробку маленького музиканта ще й перемога на дорослому «Пісенному вернісажі».
Хлопчик народився у співочій родині, співав з дитинства. У Старовишнівецькій школі талант Павла помітила музичний керівник Алла Кошак, яка почала розвивати його музичне обдарування. Звукорежисер Віктор Майструк записав на студії пісню у виконанні Павлика «Я не хочу грати у війну», з якою він брав участь у благодійному концерті зі збору коштів бійцям АТО, який відбувся у Вишнівці 7 червня. Саме там сильний і надзвичайно красивий тембрально голос юного співака почув начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Олег Гафткович і запропонував Павлику взяти участь у дитячому пісенному вернісажі. Перший же фестиваль приніс самородку із Старого Вишнівця переможне перше місце.
Зараз хлопець навчається у Вишнівецькій музичній школі у педагога Наталії Навроцької. Незважаючи на те, що Павлик займається в музичній школі лише третій місяць, зі слів вчителів, він вже на кільканадцять місяців випереджає навчальну програму.

Джерело: Народне слово

Вибір читачів за тиждень

Відео