За скільки часу має приїхати швидка, пожежна чи поліція

10 хвилин - саме стільки часу в середньому має пройти від вашого дзвінка до приїзду працівників відповідної служби екстреної допомоги, повідомили нам їхні представники.

Тернополяни часто нарікають, що екстрені бригади по місту їдуть довго, тож ми вирішили поцікавитись, а які ж насправді нормативи є у патрулів поліції та у бригад швидкої допомоги та пожежників. Задля цього зателефонували до прес-служб відповідних відомств.

- Зараз норма по місту для поліції становить до 10 хвилин, - розповідає начальник сектору комунікації обласної нацполіції Сергій Крета. - У місті зараз є 7 патрулів, однак незабаром їх буде 15, тож час приїзду патруля на виклик скоротиться до 5-6 хв. В районах є свої чергові, тож час їх приїзду вже залежить від кілометражу.

Швидка по місту на екстрені випадки має приїхати також за 10 хвилин, в сільській місцевості цей час становить 20 хвилин, там є свої спеціальні служби сільської медицини, прокоментував нам директор Тернопільського міського комунального закладу «Станція швидкої медичної допомоги» Михайло Джус

- Однак мова йде про невідкладні випадки, якщо ж потрібно виїхати до хронічних хворих чи на виклик до хворого з ОРВІ, то медики мають право приїхати за період до однієї години, - продовжує пан Джус. - В місті зараз працюють 20 бригад швидкої.

Що ж стосується рятувальників, то, відповідно до нормативів, по місту вони мають бути на місці виклику через 10 хвилин, якщо ж надзвичайна ситуація трапилася за межами населеного пункту, то час збільшується до 20 хвилин, розповіли нам в прес-службі обласної ДСНС.

- Залежно від погоди та стану дороги цей час можна збільшити максимум на 5 хвилин, однак по місту час приїзду бригади не може перевищувати 15 хв, а за містом - 25 хвилин, - пояснює начальник відділу інформації та комунікацій з громадськістю управління держслужби з надзвичайних ситуації в області Сергій Данілін. - В Тернополі є три пожежні частини, оскільки згідно нормативів частини в місті мають бути одна від одної не далі, аніж в радіусі 3 кілометрів. А в кожному районі також є свої пожежні бригади, які дотримуються аналогічних нормативів.

До речі, якщо ви забули, то нагадуємо номери телефонів екстрених служб:

101 - ДСНС

102 - поліція

103 - швидка допомога

 Джерело: te.20minut.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео