Хто з тернопільських чиновників не прийняв сиріт-засівальників

Вихованці тернопільського дитячого будинку назасівали у чиновників 5 000 гривень, солодощі та фрукти. На пропозицію, аби сироти позасівали вдома, пристав лише начальник обласної поліції Олександр Богомол.

Журналіст газети «RIA плюс» напередодні Старого Нового року, 13 січня, звернулась до знаних високопосадовців Тернополя, аби ті дозволили засіяти дітям-сиротам у домашній атмосфері. Найбільш відкритим до діток виявився тільки Олександр Богомол. Решта «по-доброму» відмовились, хтось прийняв вихованців на роботі.

Першим, до кого зателефонували, був голова облради Віктор Овчарук. Додому пускати не погодився, сказав, що має хворого сина, у нього щось вірусне. Але перепитав, хто ще погодився прийняти пропозицію. Зрештою, сказав прийти на роботу. Та в день, коли діти мали йти засівати, голова облради повідомив, що їде з Луцька додому. Він не розрахував час, тому в гості нікого не чекає.

До голови облдержадміністрації Степана Барни додзвонитись було важче, ніж, певно, до Президента. Інформацію довелось передавати через прес-службу. Наради, наради і знову наради. Увечері прес-секретар Барни повідомив невтішну новину – у голови не буде часу, бо 14 січня він їде у відрядження. А на рахунок того, щоб позасівати вдома, нам чемно пояснили, що очільник ОДА «вміло розділяє дім і роботу». До слова, у цей день дуже зайнятими виявились і заступники голови.

Мер Сергій Надал взагалі вразив… Удома приймати дітей відмовився, мовляв, рано їде на роботу. Ми готові були їхати і о 6 ранку, але він наголосив, що тоді його вже не буде. Але сказав, що на роботі готовий прийняти в будь-який час чи він, чи хтось із заступників. Втім, його там не було… Усе, що заслужили сироти від міського голови, - лишень жменя цукерок.

Натомість тепло зустріли хлопців із дитбудинку в обласній прокуратурі. В актовому залі зібрались всі працівники. Подарунки були щедрими.

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео