Комунальні підприємства працюють у посиленому режимі

Різкий перепад температур, який тернополяни мали змогу спостерігати впродовж останньої доби (дощові опади при плюсовій температурі, які змінилися значним похолоданням) та підвищена вологість, спричинили виникнення ожеледі на вулицях міста.

 Комунальниками здійснюється інтенсивне посипання на усіх ділянках, однак обсяг роботи великий, відтак  вимагає значних людських ресурсів та займе певний час. До цього явища комунальники підготувалися заздалегідь:  на вулицях Тернополя можна побачити дві сотні дерев’яних контейнерів із пісковою сумішшю з підвищеним вмістом солі для посипки доріг. Наголошуємо, що комунальні підприємства працюють у посиленому режимі, щоб забезпечити комфортне пересування жителів, прибираючи та здійснюючи посипання міста відповідно до затверджених напередодні логістичних маршрутів.

Також нагадуємо, що посипання  прибудинкових територій здійснюють двірники обслуговуючих підприємств, а загальноміські – працівники ТОВ «Теркомуналсервіс». При посипанні тротуарів найбільші труднощі виникають на старій базальтовій бруківці, адже там малоефективними є і шлак, і сіль. Відтак, тернополяни при пересуванні саме цим мощенням мають бути особливо уважними. Зокрема нагадуємо, що посипання тротуарів здійснюється у вигляді «хідників», тобто двома смугами, які охоплюють територію завширшки приблизно один метр. Не раціонально посипати тротуар на всю ширину, оскільки тоді посипальний матеріал перетворюється у болото, яке при настанні плюсових температур забиває каналізаційні мережі та перешкоджає стіканню талої води. Відтак просимо  тернополян бути уважними при пересуванні містом та зважати на цю обставину.

Усіх учасників дорожнього руху просимо бути максимально уважними та обережними, а при можливості – утриматися від поїздок.

До слова, синоптики попереджають, що такі погодні умови, а саме ожеледиця на дорогах, сніг, мокрий сніг, пориви вітру 9-14 м/с,  збережуться найближчими днями. Як свідчать синоптики температура повітря впродовж найближчої доби становитиме 1-3° морозу.

Просимо тернополян бути терпимішими та з розумінням віднестися до роботи комунальників а розраховувати не лише на них, але й не забувати про зимове взуття та спеціальну ходу. Також вже вкотре наголошуємо: спрямовуйте свої звернення щодо доцільності позачергового посипання безпосередньо до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР (у робочий час за номером телефону 52-58-48), до диспетчерів ТОВ «Теркомуналсервіс»  (0988202378) на довідку міської ради (15-80) або у нашу «Електронну приймальню».

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Довідка: Ожеледиця утворюється у вигляді склоподібного льоду або інею, якщо температура землі, дорожнього покриття, елементів дорожніх споруд, окремих предметів нижча, ніж -3 °C, а температура повітря різко збільшується з переходом від плюс 3 до мінус 5 °C за умов підвищеної (понад 90%) відносної вологості повітря (туман, мряка) або слабких дощових опадів. Ожеледиця з’являється першочергово, як правило, на ділянках (мостах, покритті ділянок доріг та вулиць), що проходять поблизу рік, каналів, боліт, озер та інших водойм).

Джерело: komun.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео