Скільки тернополяни платитимуть за воду?

З 1 січня на більш як 70 копійок мав подорожчати кубометр води для мешканців Тернополя. Водночас із списку окремо-оплачуваних пслуг “Тернопільводоканалу” мали зникнути абонентська плата та плата за повірку лічильників, бо ці витрати враховуватимуться в загальному новому тарифі на воду.

Втім, постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, про затвердження нових тарифів, зокрема і для “Тернопільводоканалу”, досі не зареєстрували у Міністерстві юстиції. То ж у січні за воду тернополяни платитимуть ще за старими системою і тарифами.

З 1 січня для мешканців Тернополя тариф за кубометр води мав би становити 8 гривень 98 копійок, кажуть у “Тернопільводоканалі”. Це на 72 копійки більше, ніж нині діючий тариф, який в Тернополі поки становить 8 гривень 26 копійок. Водночас новий тариф включатиме вартість абонентського обслуговування і повірку лічильників. До 2016 року ці послуги були окремо оплачувані, абонплата для мешканців багатоповерхівок становила 1 гривню 59 копійок, повірку лічильників для споживачів розмежовували на 36 місяців то ж це коштувало тернополянам до 4 гривень в місяць. Проте постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, про затвердження нових тарифів досі не зареєстрували у Міністерстві юстиції. Відтак у січні тернополяни платитимуть за водопостачання як раніше.

– Так як постанова не набрала чинності, тому за січень ще буде відображено абонентське обслуговування. Що стосується повірки лічильників, то з 1 січня 2016 року набрала чинності нова редакція закону про метрологію та метрологічну діяльність, в якому присутня норма, що роботи з повірки лічильників повинні відшкодовуватись тарифами газу, водопостачання і електропостачання. Питання ще залишається відкритим і далі не врегульованим, тому що в діючі тарифи, тобто в розмірі які зараз є 8,26, витрати на повірку лічильників не включені. Відповідно “Тернопільводоканал” звернувся за роз’ясненнями до Національної комісії. – говорить начальник планово-економічного відділу КП “Тернопільводоканал” Володимир Водовіз.

Але за повірку лічильників, яку проводять із 1 січня у “Тернопільводоканалі” окрему плату все ж обіцяють не брати. Водночас комунальне підприємство чекає, що у Мін’юсті врешті затвердять новий тариф, який покриватиме і цю послугу і абонплату.

Джерело: tv4.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео