Сплеску захворювань у Ланівцях немає (відео)

Про результати слідства, яке стосується конфлікту у Ланівцях, розповів заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Осадца.

Нагадаємо, уже тривалий час жителі селища пікетують тваринницький комплекс. Їм дошкуляє неприємний запах. Люди кажуть, що він негативно впливає на здоров'я.

За словами Сергія Осадци, захворюваність та кількість звернень до лікарів в період з 2012 по 2015 у Ланівцях не зросла. Невдовзі має бути проведена чергова експертиза, але фахівці чекають, коли температура надворі буде вище восьми градусів за Цельсієм. 

"Ми призначили перевірку в Державній екологічній інспекції в Тернопільській області. Вона здійснювала виїзди. Відповідно до даних перевірок в ТОВ "Агро-Ланівці" відсутні дозволи на викиди в атмосферне повітря. В процесі перевірки нараховано збитки в сумі 2854 гривні. І також, що важливо, діяльність ПАП "Агропродсервіс" та ПАП "Агро-Ланівці" не становлять небезпеку для життя та здоров’я людей та для довкілля", - розповів Сергій Осадца.

Більше дивіться у відео.

Степан Гречківський

 

Вибір читачів за тиждень

Відео