Агро-новини 18 січня

Новини аграрного сектору.

Україна зацікавлена в розширенні торговельного співробітництва з Єгиптом в аграрному секторі

Про це говорилося під час зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка з міністром сільського господарства та рекультивації земель Арабської Республіки Єгипет Ісамом Османом Фаідом в рамках Глобального форуму з продовольства та сільського господарства у Берліні, повідомляє прес-служба.

«Україна та Єгипет мають значний потенціал для розширення співпраці як у торговельній сфері, так і в галузі виробничої кооперації. Україна готова налагоджувати регулярні поставки сільськогосподарської продукції. Насамперед, ідеться про зернові, продукцію тваринництва, рослинну олію, кондитерські вироби та молочну продукцію. Для активізації двостороннього співробітництва сподіваємося у найближчій перспективі провести чергове засідання Міжурядової Спільної комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет», — цитує міністра прес-служба.

Міністр також зауважив, що у 2015 році Україні вдалося розпочати експорт масла тваринного (4,3 млн дол.) до Єгипту. Крім того, за минулий рік у 8 разів збільшився експорт живих тварин (13,4 млн дол.) і майже удвічі — тютюну (62,3 млн дол).

В Україні скасовано порядок безкоштовного оформлення державних актів на землю

Кабінет міністрів України скасував порядок безкоштовного оформлення і видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як зазначено у повідомленні, відповідний проект постанови «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» був розроблений Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру з метою приведення нормативно-правових актів Кабміну у відповідність до чинного законодавства.

Відзначається, що акти на право власності на земельні ділянки в даний час не передбачені чинним Земельним кодексом, і тому було прийнято рішення визнати їх такими, що втратили силу.

Довідка:

За даними міністерства, за період дії даного порядку з 2009 року на проведення робіт з безоплатного оформлення та видачі громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки було використано 82,811 млн грн, з яких на розробку технічної документації із землеустрою 680,6 тис. ділянок було виділено 77,8 млн грн.

Казначейство додатково відкрило рахунки для аграріїв

Державною казначейською службою України додатково відкрито рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ 16 тис. платникам — сільськогосподарським підприємствам, пише прес-служба відомства.

Також були відкриті рахунки з електронного адміністрування податку на додану вартість сільськогосподарських підприємств, що здійснюють операції з постачання сільськогосподарських товарів/послуг (крім зернових і технічних культур та продукції тваринництва), які обрали спеціальний режим оподаткування.

«Здійснення операцій з перерахування коштів з таких рахунків відповідно до пункту 23 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість розпочнеться 20.01.2016 р.», — йдеться у повідомленні.

 Підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео