Тернополянка вийшла заміж за Ісуса

Відома тернопільська художниця Марія Ділай кілька місяців тому вийшла заміж за іспанця Хесуса Айллона Альказара Кармен Прадо. Нині вона сеньйора Айллон.

Коханого Марія кличе по-українськи Ісусом і зізнається, що дуже щаслива. Хесус - дуже уважний, турботливий, справжній. Називає його Ангелом, бо дуже-дуже сонячний і люблячий... Написала навіть портрет, на якому зообразила свою "половинку" крилатим Ангелом світла! Він - музикант, композитор, відеорежисер. Мешкає у містечку Альмарго, за кілька кілометрів від Мадрида.

Познайомилась Марія з ним наприкінці червня під час фієсти в Мадриді. Сиділа за столиком вуличного бару з подругою та її друзями, аж він підійшов, привітався, підсів. Ісус тоді сказав Марії: "Такі очі, як у тебе, бачив у сні, коли був малим.Знав, що в мене буде жінка з такими очима".

Спершу тернополянка не сприйняла серйозно залицяння іспанця. Та він був наполегливим, бо красуня глибоко запала в душу. Після знайомства не випускав її з поля зору. Постійно писав, засипав подарунками, робив приємні несподіванки. Наприклад - посильний вранці приносив шикарний букет магнолій чи троянд.

Через три тижні після знайомства Хесус запропонував Марії руку та серце. Взяла час на роздуми, адже за плечима вже мала розчарування. Розлучилась вісім років тому, має двох синів (молодший мешкає з нею, старший залишився із чоловіком та свекрухою). Хесус також розлучений. Не склалось якось у нього життя з іспанкою... Може тому, що долею призначена вона, українка Марія?

Одне слово, тернополянка на пропозицію іспанця врешті погодилась. Заручились, одягнувши на безіменний палець лівої руки різьблену обручку з білим і червоним золотом. Усередині вигравірувані ім'я чоловіка і дата заручин — 15.07.15. А 27 листопада художниця одягнула  ще одну обручку, вже на праву руку. На знак офіційного одруження. Так велить звичай.

Спілкуємось з Марією  у соцмережах. Питаю, як там? Відказує: "Закохана в свого чоловіка до безтями...!!! Мріємо про донечку! Життя спокійне і врівноважене і я, і мій син, дуже щасливі!!!"

Серед нового, Марія стала вегетеріанкою, відмовилась від м'яса, зазнається, так легше і для душі, і для тіла.

Іспанія підкорила її: "Люди тут - служителі закону, і дуже привітні, хоча порівнюючи з українцями не є розумніші, чиінтелектуальніші...Тому не розумію, чому ми гірше живемо, ніж вони, - ділиться. - Тут хліб  коштує 60 копійок при середній зарплаті 1500€, влада ближче до народу, немає нічого прихованого чи таємного, життя кожного, як на долоні.

Доступні будь-яка їжа та одяг... Немає тих стресів виживання, що на Україні! Красиво і тепло, затишно від чистоти,інформаційний простір спрямований на підняття в людей відчуття щастя, достатку! Багато чого можна сказати....але моя ціль тут творити мистецтво...і любити свою сім'ю!

Народ тут веселий і темпераментний, музики багато, танців, пісень щодня! Увечері - серинади під гітару...

Звичаїв багато: і корида, і бій биків, і вшанування дня свині, коли збирають урожай помідорів, то закидують одне одного помідорами, є  багато релігійних свят - цікаво та весело. Особлива кухня: паелья, гаспачо, хамон!

Загалом панує матріархат. Для жінок це чудова країна для життя, бо захищаються права жінки і дитини в першу чергу. Жінка взагалі на першому місці. Чоловік не має права образити її. Як скаже бодай якесь погане слово, то вона може заявити в поліцію. І він відсидить кілька діб та ще й заплатить штраф. Багато жінок цим користуються. І темпераментні іспанці часто страждають... Більшість шукає жінок українок.

Мова тут -  мелодійна і яскрава...

Особливе ставлення до тварин, їх тут шанують, люблять, ставляться, як до людей, бездомних нема... за будь-яку завдану тварині прикрість можуть накласти штраф чи посадити в тюрму.

Одне слово: Іспанія - запальна країна, в якій ніколи не буває сумно! Дружнє суспільство, люди один одному допомагають у всьому! В нас такої єдності в побутових речах між людьми я не помічала. Тут всі все  про всіх знають, і обговорювати це нормально, відкрито, без комплексів!

Так що, раджу усім тернополянам, відвідати Іспанію, тут вони  багато що зрозуміють і навчаться простіше стаивтись до життя та цінувати кожну мить".

Наталя Чорна, topnews.in.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео