У Тернополі збудують паркінг "по-європейськи"

Критий паркінг для автомобілів і безкоштовні парковки для інвалідів – такі плани збирається втілити у життя міська рада Тернополя.

У мерії зазначають: багатоповерхові підземні паркінги — звичне явище для великих міст світу, і тепер їх будуватимуть у Тернополі. Так, біля 23-ї школи триває реконструкція існуючої стоянки для автомобілів. На перехресті пр. Злуки – вул. Чубинського уже тривалий час діє стоянка для автомобілів. Заплановано облаштувати на цій території перший у Тернополі критий паркінг для автомобілів, призначений насамперед для стоянки автомобілів мешканців сусідніх будинків. У паркінгу будуть створені належні умови для автомобілів та облаштована система відеоспостереження.

Зараз триває будівництво адміністративно-побутових приміщень з комфортнішими умовами для роботи охорони та адміністрації автостоянки, а також водіїв.

Начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека каже, що кошти на будівництво парковки йдуть не з міського бюджету.

«Щоб зекономити бюджетні кошти, ми оголосили відкритий конкурс та знайшли інвестора, який збудує на цій території перший у Тернополі критий паркінг. Наше управління має ще декілька пропозицій для інвесторів щодо будівництва подібних паркінгів, тому усіх бажаючих закликаємо звертатися в управління стратегічного розвитку», - зазначив Юрій Дейнека.

Тим часом міський голова Сергій Надал підписав розпорядження про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю. Мова про 18 заходів, які мають покращити пересування містом інвалідів. Це, зокрема,

встановлення пандусів та спеціальних кнопок виклику. Також під час проведення капітального ремонту та реконструкції об’єктів шляхово-мостового господарства виконавці подбають про схили і понижений бордюр на тротуарах, вуличних переходах.

Для транспорту пропонують закуповувати тролейбуси з врахуванням спеціальних пристосувань для інвалідів, а також забезпечити організацію супроводу інвалідів на залізничному вокзалі та автовокзалі Тернополя.

У міських владців також визріла пропозиція забезпечувати виділення спеціальних місць для безкоштовного паркування транспортних засобів інвалідів у місцях організованого платного паркування - не менше 10 відсотків від загальної кількості місць.

Тернопільська міська рада

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео