З березня плата за проїзд в маршрутках і тролейбусах може зрости

4 грн за маршрутку та 2,75 грн за тролейбус - саме такий новий тариф оплати за проїзд, який діятиме з 1 березня, мають затверджувати на засіданні виконавчого комітету міськради 20 січня. Так вказано у проекті рішення, яке розміщене на сайті міськради у розділі "Доступ до публічної інформації".

Аргумент для зростання тарифу - цитуємо документ: "звернення підприємств – перевізників щодо приведення у відповідність розміру тарифів на послуги міського пасажирського транспорту економічно обґрунтованим витратам, зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів, розміру мінімальної заробітної плати, з метою задоволення потреб громадян у доступних, якісних і безпечних перевезеннях"".

В проекті вже прописано потенційне задоволення вимоги перевізників
"1. Встановити тарифи на послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом в місті Тернополі:
1.1. у автобусах, що працюють в режимі маршрутного таксі, для суб’єктів господарювання незалежно від форми власності:
• 4.00 грн - за одну поїздку;
• 4.00 грн - за перевезення багажу (одне місце);

4. Дане рішення набирає чинності з 01.03.2016 р., але не раніше його офіційного оприлюднення"

Не планують, якщо вірити проекту, відмовляти і клопотанню КП "Тернопільелектранс" щодо підняття вартості проїзду в тролейбусах до 2,75 грн. Також з 1 березня.

Нагадаємо, питання про те, що тариф не відповідає реальній економічній ситуації та є збитковим для перевізників та КП "Тернопільелектранс", піднімалось неодноразово. Зокрема на онлайн-чаті директор та КП "Тернопільелектранс" Андрій Мастюх якраз і озвучував нагальну потребу підняття тарифу.

Звісно, існуючий проект рішення не є гарантією того, що тарифи виконком справді затвердить. Однак імовірність така є дуже високою. Як буде - точно взнаємо 20 січня, коли поважні чиновники проведуть засідання.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео