Жителів Бережанщини продовжують оббирати через Інтернет

Житель Бережанського району заявив у поліцію, що в нього шахрайським чином виманили 7 тисяч гривень з банківської картки. Як виявилося, такі трафунки – доволі поширені.

Чоловік виставив на продаж дитячу коляску на одному з сайтів безкоштовних оголошень. Майже одразу з’явився покупець, який по телефону запевнив, що готовий негайно придбати коляску. Шахрай заговорив продавця, а потім повідомив, що для того аби переказати на картку гроші за товар, йому буде потрібен код, який має прийти на телефон продавця. Чоловік, нічого не підозрюючи, назвав необхідну злодієві комбінацію цифр. На жаль, продавцю шкірка була не варта виправки: з картки чоловіка зникло 7 тисяч гривень. Лише після цього потерпілий кинувся до правоохоронців.

І правоохоронці, і працівники банку вже вкотре застерігають, що не можна називати ані пін-кодів, ані одноразових паролів, які приходять на мобільний, стороннім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банківських установ, а тим паче людьми з «сайту».

Нагадаємо, що схожа ситуація трапилася декілька днів тому з жінкою з того ж Бережанського району. Потерпіла продавала через мережу весільну сукню і за такою самою шахрайською схемою позбулася майже 5 тисяч гривень.

Соломія ШАЛАЙ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео