На Збаражчині дітей з сіл заставляють платити за проїзд у шкільних автобусах

На Збаражчині у більшості сіл дітей водії шкільних автобусів вимагають у дітей гроші за доїзд до своїх навчальних закладів. Зокрема, на цю проблему вже жаліються мешканці Лісків та Тарасівки.

«Під час зустрічей зі своїми виборцями, чи не найперше питання, яке задавали люди – це питання оплати проїзду дітей у шкільних автобусах, - розповів народний депутат України Михайло Головко. – Зокрема, у Лісках і Тарасівці зі школярів хочуть по п’ять гривень за разовий проїзд. Так щодня. І це у той час, коли проїзд у звичайному рейсовому автобусі коштує всього три гривні».

Як виявилося, вже з початку 2016 року районна влада припинила закупку палива для шкільних автобусів. Чиновники запевняють, що це явище тимчасове. Виникла вже традиційне для нас затримка з перерахунком коштів зі сторони казначейства. Вже після всіх свят проплати будь відновлені. От тільки попередньо потрачені кошти на переїзд дітей ніхто повертати не буде.

«Відкритим залишається запитання: чому на апарат районної адміністрації вистачає коштів, а на перевезення дітей– недостатньо, адже саме ліквідувати адміністрації, а не лікарні чи школи вимагав Майдан!».

Нагадаємо, що днями на Збаражчині розгорівся черговий скандал. У 2016 році одразу дві лікарні району потрапляють під так-звану реорганізацію. Тобто, вже сьогодні районна державна адміністрація ініціює прийняття рішення райрадою щодо закриття лікарень у селах Максимівка та Вишнівець.

Загалом, уже цього року по Тернопільській області заплановано реорганізувати 180 навчальних закладів та 7 лікарень.

Джерело: www.0352.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео