У тернопільських школах подорожчало харчування

Вартість харчування учнів у школах затвердили на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради 20 січня. Подібне рішення приймають щороку у січні.

– Харчування учнів, крім пільгових категорій, в загальноосвітніх школах з 11 січня становить 8 гривень сніданок та 10 гривень обід, – розповіла Ольга Похиляк, начальник управління освіти і науки міськради. – Також ми підрахували, скільки коштуватимуть згідно норм, харчування для дітей, які мають пільги. Сніданки та обіди для учнів молодшої і середньої школи цієї категорії коштуватимуть 10 гривень, а для старшокласників -11 гривень. Вартість харчування пільгових категорій школярів відшкодовується з міського бюджету та за рахунок підприємців, які організовують харчування в школах.

Зазначимо, що минулого року, офіційно вартість сніданків становила 6 гривень, обідів – 8 гривень. Утім, не у всіх тернопільських школах ціна харчування була саме такою. У зв’язку із ростом вартості продуктів, ціни в шкільних їдальнях теж піднялися. Тож, вартість харчування в різних школах коливалася від 8 до 12 гривень. Крім того, з початку минулого року відмінили безкоштовні сніданки для 1-4 класів з метою економії коштів на загальнодержавному рівні. Якщо дитина залишається на групу продовженого дня, то батькам доводиться оплачувати і сніданок, і обід самостійно.

Джерело: zz.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео