У Тернополі чоловік помер від грипу

Щоденно в держсанепідслужбі проводять моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ в області. За їхніми даними епідемічний поріг перевищений у більшості районів, зокрема і в м. Тернопіль.

МАРІЯ ПАВЕЛЬЄВА, зав. відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»: «Йде зростання епідемічних порогів у районах області. На початок третього тижня у нас показник захворюваності перевищив на 9-ти адміністративних територіях. Відповідно, за вчорашній день ми також бачимо, що в нас ще добавляється там 3-4 адмінтериторії, на яких є перевищення епідемічних порогів».

Також побільшала кількість госпіталізованих. Про епідемію медики ще не говорять, ситуацію називають нестійкою з ознаками неблагополучності. Що ж до грипу, станом на 19 січня лабораторно підтверджено 19 випадків захворювання, з них у 17-ти вірус А(Н1N1), так званий «свинячий грип». Відомо, що є і його перша жертва, в Тернополі помер чоловік, в якого виявили вірус цього грипу, передає ІНТБ

МАРІЯ ПАВЕЛЬЄВА, зав. відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»: «Вчора в нас зареєстрований був випадок летальний і, відповідно, є в нас вже лабораторне підтвердження цього випадку, грип А(Н1N1). – Одна людина в області померла від цього вірусу? – Так, поки що така інформація».

При Тернопільському медичному університеті запрацювала гаряча телефонна лінія. На якій працівники кафедри інфекційних хвороб консультують та відповідають на питання щодо грипу та ГРВІ.

Джерело: intb.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео