Медичні заклади Тернопільщини забезпечені антивірусними препаратами

Медичні заклади Тернопільщини забезпечені антивірусними препаратами “Таміфлю” у достатньому обсязі.

Про це запевнили у департаменті охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА, на Тернопільщині циркулюють віруси грипу А (Н1 sw), А (Н3 сезонний), парагрипу, риносинтиціальні віруси та аденовіруси.

Як зазначає в. о. генерального директора Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання Ольга Зайцева,

– Противірусний препарат «Таміфлю» в аптеках не продається, оскільки це спеціалізований препарат, який видається під наглядом лікаря, – пояснила в. о. генерального директора Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання Ольга Зайцева. –

Тому “Таміфлю” використовують лише в лікувальних закладах, пише galas.te.ua
У департаменті охорони здоров’я Тернопільської ОДА запевняють, що дефіциту «Таміфлю» у медичних закладах області немає.

Тим часом з’явилася інформація, що Міністерство охорони здоров’я України домовилося з виробниками лікарських засобів «Таміфлю» і «Реленца» щодо термінових поставок в Україну цих медикаментів. Виробник «Таміфлю» може надати 5 тисяч упаковок у міжнародній упаковці протягом двох тижнів і в україномовній упаковці — протягом 8-9 тижнів. За інформацією виробника «Реленци», засіб повинен був з’явитися в аптечній мережі та на складах дистриб’юторів з 18 січня в кількості 1124 упаковок.

Як відомо, епідемічна ситуація на Тернопільщині нестійка і щоразу загострюється. Показник захворюваності перевищив епідемічний поріг у Тернополі та вже у більшості районів області.

У зв’язку з можливим загостренням ситуації з захворюваністю на грип з 18 січня у школах Тернополя призупинено навчання.

Джерело: galas.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео