Сьогодні можна обійматися донесхочу

21 січня у світі святкують Міжнародний день обіймів. Визначний цей день тим, що люди можуть обіймати зовсім незнайомих людей та перехожих. Тернополяни розповіли, як ставляться до такого свята.

- Раніше я не знала про цей день, але вже протягом декількох останніх років пам’ятаю про нього. Я вважаю, що це дійсно приємне свято. Оскільки, враховуючи всі перипетії людського життя, проблемні ситуації, тривоги і негаразди, не вистачає добра, щирості і усмішок. Тому віддати частинку своєї душі, обійняти ближнього – це дуже мило і корисно. Почніть з себе, не шкодуйте гарного слова оточуючим. Будьте щирими, ніжними і приємними до інших. І тоді світ стане добрішим! – розповідає Наталія Колесник.

Тернополянин Антон Марчевський ставиться до цього дня нейтрально: – Про такий день знаю, але до нього ставлюсь нейтрально. З однієї сторони приємно, коли ти когось чи хтось тебе обіймає, але з іншої, коли це робить чужа незнайома людина – це виглядає дуже штучно і відчуття зовсім не ті.

Виникло свято у 1986 році в США. Автор Дня обіймів досі невідомий, проте, вважають, що воно виникло серед студентів західноєвропейської молоді. Вважається, що під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. Деякі науковці також наголошують на користі обіймів: від них підвищується імунітет, рівень гемоглобіну в крові, стимулюється центральна нервова система.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео