У Тернопільському медичному рятували студентів (фото, відео)

Фахівці Служби порятунку взяли участь у проведені навчань під назвою «Організація рятування і надання медико-психологічної допомоги постраждалим внаслідок вибуху газу в навчальному закладі», які проводилася на території навчально-наукового інституту медсестринства Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського.

За словами заступника начальника У ДСНС України у Тернопільській області Юрія Берестецького, основною метою заходу є якісна співпраця усіх служб цивільного захисту в умовах надзвичайної ситуації, пов’язаної з вибухом природного газу на об’єкті з масовим перебуванням людей.

За тактичним задумом, у їдальні навчального закладу стався вибух, внаслідок якого травми отримала значна кількість студентів. Водночас відбулось руйнування конструкції будівлі. До місця події терміново були направлені всі служби цивільного захисту, які в подальшому діяли згідно з планом. Представники Служби порятунку в першу чергу провели розвідку місця події, організували евакуацію потерпілих, надали їм домедичну допомогу і передали працівникам екстреної медицини катастроф.

Як зазначила доцент кафедри неврології, психіатрії, наркології та медичної психології ТДМУ Олена Венгер, такі заходи корисні не лише для працівників служб оперативного реагування, але і для самих студентів, адже вони особисто можуть побути у ролі людей, які піддалися психологічному впливу надзвичайної ситуації.

Доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини ТДМУ Арсен Гудима наголосив на неабиякому професіоналізмі психологів У ДСНС України у Тернопільській області, які успішно виконали покладені на них завдання. До слова, саме психологи-рятувальники є єдиною можливою психологічною допомогою, яка безпосередньо може бути надана на місці події.

У підсумку навчань було відзначено організованість та гармонійність співпраці служб цивільного захисту.

Обласне управління ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео