Василь Борисевич пішов на танк з автоматом (фото)

20 січня минув рік від дня загибелі в бою нашого земляка, учасника АТО Василя Борисевича. Разом з усією родиною схиляємо голови в скорботі за доброю людиною, хорошим батьком, чудовим господарем і вірним сином своєї землі.

Василь віддав своє життя в бою за Україну – загинув в чесній боротьбі за її незалежність, примноживши когорту Героїв, якими так багата українська історія.

Голова Лановецької РДА Юліан Сірант, голова районної ради Руслана Кушнір, міський голова Лановець Роман Казновецький, бойові побратими Василя Борисевича, жителі села Снігурівка та сусідніх сіл, родина поклали квіти на могилу Героя і взяли участь у поминальному молебні. Його відправив настоятель місцевого храму.

Герої не вмирають! Вони живуть вічно в пам’яті народу, якому віддали найдорожче – своє життя.

Довідка з Вікіпедії: Василь Васильович Борисевич (4 січня 1969, с. Діброва Збаразького району Тернопільської області  - 20 січня 2015, поблизу смт Фрунзе Слов'яносербського району Луганської області) - український військовик, сержант 24-ї окремої механізованої бригади (Яворів).

Проживав у с. Мала Снігурівка Лановецького району. Був підприємцем, разом з дружиною вирощував і продавав овочі.

1 вересня 2014 отримав повістку. Після двомісячного вишколу на Яворівському полігоні, у складі 24-ї бригади, відбув на Луганщину.

20 січня 2015 почався наступ бойовиків на блокпост № 31 на трасі «Бахмутка» поблизу смт Фрунзе (Луганська область). Василь ухопив гранатомет, щоб поцілити в танк, але він не спрацював. Тоді він почав стріляти з автомата, тут у нього й поцілила куля снайпера, яка пробила легені. Побратими відтягнули пораненого до бліндажа, але коли зняли бронежилет, пульс уже не відчувався. Обгоріле до невпізнання тіло Василя знайшли пізніше на тому ж місці. Рідні три місяці шукали його і сподівалися, що Василь живий. Але ДНК-експертиза підтвердила, що Василь загинув.

Поховали бійця 24 квітня у с. Мала Снігурівка Лановецького району на цвинтарі біля церкви. Чин похорону відправив Архієпископ Нестор спільно з вісімнадцятьма священиками.

Залишилися дружина Ірина, сини Павло і Володимир, невістка Аліна.

Вшанування

15 липня 2015 в рамках робочої поїздки в Лановецький район сім'ю загиблого відвідав голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

16 жовтня 2015 року в Снігурівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відкрито стенд пам’яті Василя Васильовича Борисевича. 

Відзнаки. Орден «За мужність» III ступеня — за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі (4 червня 2015 року, посмертно).

- орден «За Україну, за її волю» Спілки бійців і волонтерів АТО «Сила України» — за мужність, самовідданість та зразкове виконання службових обов'язків, проявлені в боротьбі за незалежність України під час проведення АТО на Сході України (посмертно).

Лановецька РДА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео