Віктор Овчарук – голова асоціації «Ради Тернопільщини» (фото)

Голову Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука обрали новим головою асоціації «Ради Тернопільщини». Вибори відбулися сьогодні, 21 січня, на загальних зборах уповноважених представників членів Тернопільської обласної асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Тернопільщини».

Присутніми були голови міських і районних рад області, а також представники новостворених об’єднаних громад.

Асоціація «Ради Тернопільщини» існує вже кілька років, створили її у 2009 році. Вибори нового голови провели тому, що після місцевих виборів, які пройшли у жовтні, значно змінився керівний склад рад. Так, головами 11 районних рад стали нові люди. Їх також запросили до асоціації, але офіційно вступити новачки зможуть лише після подання відповідних заяв.

Голосування за Віктора Овчарука на цьому засіданні було доволі формальним. Його кандидатура була єдиною. Її запропонував міський голова Теребовлі Сергій Поперечний. Скільки саме людей було у залі, організатори засідання не оголошували. Не озвучували і кількості голосів «за». Тож вирішили, що рішення – одноголосне.

- Дуже вдячний за довіру і підтримку, - сказав Віктор Овчарук. – Думаю, що я вас не підведу. Ми будемо спільно виробляти наші позиції. І висловлювати позицію громадськості області.

На засіданні розглянули ще кілька цікавих питань. Зокрема, про ініціативу Української асоціації районних та обласних рад з питань надання методичної та організаційної допомоги органам місцевого самоврядування у розробці місцевих проектів та програм, про організацію проведення обласного конкурсу проектів органів місцевого самоврядування.

«Терен» розповість про це читачам згодом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео